Solana maandelijkse gebruikers bereikt record: Gaat SOL koers stijgen?

2722 totale weergaven
Solana maandelijkse gebruikers

Onlangs bereikte Solana 30 miljoen maandelijkse actieve adressen die de blockchain gebruiken, een nieuwe all-time high. De vraag is nu: kan dit de vonk zijn die een nieuwe bullrun voor de SOL koers ontketent?

Solana’s populariteit neemt toe

Ondanks de bredere marktcorrectie heeft Solana zich staande gehouden als een top vijf cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Maar de aantrekkingskracht gaat verder dan alleen de waarde. De Solana meme coin revolutie  voedt Solana’s populariteit binnen de blockchainruimte. De opkomst van projecten zoals BONK en dogwifhat (WIF) heeft een gepassioneerde community rond de Solana blockchain gecreëerd.

De cijfers laten zien dat Solana’s MAU’s begin januari nog maar 14,4 miljoen waren, volgens Artemis-data. De metriek kreeg een klap tijdens de beruchte congestieproblemen van het netwerk begin dit jaar. Echter, in midden mei was er een uitbraak, na de succesvolle implementatie van een congestiefix door het ontwikkelingsteam op het mainnet.

https://twitter.com/SolanaFloor/status/1804166697106182451

Actieve gebruikers van Solana stijgen

Deze mijlpaal komt op een interessant moment voor de prijs van SOL. Op het moment van schrijven wordt de munt verhandeld voor $135,21. De vraag is dus: kunnen we op basis van de gegevens over gebruikersactiviteit een koersherstel verwachten?

Ondanks de recente marktdaling is de munt het afgelopen jaar nog steeds met 25,88% gestegen. Hoewel de MAU-gegevens op zich misschien geen bullrun zullen aanwakkeren, kunnen ze een belangrijk puzzelstukje zijn. Bovendien zou de push van 3iQ voor de eerste Solana ETF ooit in Canada de weg kunnen effenen voor een soortgelijk product in de VS, wat mogelijk verdere adoptie zal stimuleren.

Voor nu lijkt Solana te gedijen met zijn memecoin georiënteerde ecosysteem. Sommige analisten voorspellen zelfs dat SOL het einde van een koersdruk nadert, wat mogelijk kan leiden tot een door de community gedreven rally. Hoewel dit misschien niet de enige drijfveer is voor een bullrun, suggereert deze metriek, in combinatie met andere positieve ontwikkelingen, dat SOL mogelijk op het punt staat van aanzienlijke groei.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...