Waarom Solana koers $188 kan bereiken ondanks weerstand

380 totale weergaven
Waarom Solana koers $188 kan bereiken ondanks weerstand

In de afgelopen weken is de SOL koers niet heel constant geweest. Over een maand gezien steeg de koers met 7,64%, terwijl de wekelijkse stijging 5,38% was. Toch was er een dagelijkse daling van 1,49% toen SOL een weerstandsniveau bereikte, wat voor een kleine terugval zorgde. Maar welke kant zal de Solana koers nu opgaan?

Weerstandsniveaus bepalen de richting van Solana koers

Momenteel zit de SOL koers vast in een consolidatiefase, wat betekent dat de prijs beweegt tussen duidelijke weerstandsniveaus.

In het verleden is gebleken dat de SOL koers vaak daalt als het deze weerstandsniveaus raakt. Voor een echte opwaartse beweging moet de koers door het bovenste weerstandsniveau breken. Als dit lukt, zou de SOL koers richting de $188 kunnen stijgen. Als dat niet lukt, kan de koers dalen naar $126 of zelfs lager.

Ondanks eerdere dalingen bij deze niveaus, blijven sommige analisten optimistisch dat SOL een stijging naar $188 kan maken.

solana koers stijgen weerstand

Positieve marktstemming wijst op mogelijke stijging van SOL

De marktstemming van Solana is de laatste tijd positiever geworden, wat te zien is aan meer short liquidaties en een stijgende Open Interest. Dit kan een teken zijn dat de SOL koers op korte termijn zou kunnen stijgen.

Een belangrijke indicator, de short liquidaties, laat zien dat $3,27 miljoen aan short posities werd gesloten. Dit betekent dat de markt zich tegen de verwachtingen van short traders keert, wat kan wijzen op een mogelijke verdere stijging van de SOL koers.

Ook de Open Interest, het aantal openstaande futures-contracten, steeg met $290 miljoen sinds 26 september. Dit laat zien dat er meer vertrouwen is in de markt, met investeerders die nieuwe posities innemen of bestaande uitbreiden, wat de bullish trend versterkt.

Meer koopdruk door gedrag van investeerders

Volgens Coinglass zijn de netflows van Solana de afgelopen zeven dagen negatief geweest. Dit betekent dat meer SOL van beurzen wordt gehaald dan erop wordt gestort.

Dit wijst erop dat investeerders hun SOL vasthouden in afwachting van een koersstijging, waardoor het aanbod op beurzen kleiner wordt. Als deze trend zich voortzet, kan dit de koopdruk vergroten, wat kan helpen om de weerstandsniveaus te doorbreken en de SOL koers naar $188 te duwen.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...