Solana koers lijkt erg bullish door deze technische signalen

471 totale weergaven
Solana koers bullish: belangrijke niveaus om in de gaten te houden |

Na een recente correctie is de Solana koers opnieuw aan het testen bij belangrijke weerstanden. Het lijkt erop dat de bulls de overhand hebben en dat de SOL koers op weg is naar $165. Andere coins zoals Bitcoin herstellen ook, en er zijn meerdere aanwijzingen dat Solana binnenkort verder omhoog kan gaan.

Belangrijke technische signalen voor de Solana koers

Kijkend naar de technische analyse van SOL, zien we dat de Solana koers het breakout-level van een dubbel-bodem patroon opnieuw heeft getest. Dit is een positief signaal. De SOL koers beweegt richting $165, en op de dagelijkse grafiek is een “inverted head-and-shoulder” patroon zichtbaar. Dit patroon wijst vaak op verdere stijgingen als de koers door de “neckline” breekt.

Source: TradingView

Als SOL de $165 haalt, wordt het patroon compleet en kan de Solana koers verder stijgen. Analisten verwachten dat SOL zelfs de $185 kan bereiken als de bullish trend zich voortzet.

Bullish on-chain data geeft vertrouwen

Naast technische signalen, ondersteunen ook on-chain gegevens de optimistische verwachtingen voor SOL. Volgens CoinGlass staat de Long/Short ratio van Solana momenteel op 1.089, wat betekent dat er meer beleggers zijn die long gaan. Dit duidt op een sterke bullish sfeer in de markt.

Bovendien is het aantal openstaande posities in de laatste vier uur met 2,9% gestegen. Dit betekent dat meer traders zich actief bezighouden met SOL, wat meestal een goed teken is voor verdere prijsstijgingen. Stijgende open interest en een Long/Short ratio boven de 1 worden vaak gezien als bullish signalen.

Source: CoinGlass

Belangrijke liquidatieniveaus om op te letten

Ondanks de positieve vooruitzichten, is het belangrijk om aandacht te besteden aan mogelijke liquidatieniveaus. De belangrijke punten om in de gaten te houden zijn $149.5 aan de onderkant en $154.6 aan de bovenkant. Als de koers onder $149.5 zakt, kunnen er lange posities ter waarde van ongeveer $33.28 miljoen geliquideerd worden.

Als de koers echter stijgt naar $154.6, kunnen er shortposities ter waarde van $15.67 miljoen worden geliquideerd, wat mogelijk zorgt voor een verdere stijging van de Solana koers.

Lees meer over:
sol koerssolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...