Solana koers herstelt na dip: gaat SOL stijgen naar $185?

399 totale weergaven
Solana koers herstelt na dip: gaat de prijs naar $185? |

De Solana koers heeft deze week wisselende prestaties laten zien. De koers bereikte eerder een hoogtepunt van ongeveer $158, maar zakte daarna met meer dan 4%. Op vrijdag veerde Solana echter weer op met een stijging van 5%. Deze positieve beweging kwam deels door het hernieuwde optimisme rond de Firedancer validator, die wordt ontwikkeld door Jump Crypto. Dit project heeft als doel om de prestaties van de Solana blockchain te verbeteren. Kan de SOL koers hierdoor stijgen?

Stijgend vertrouwen in de Solana koers

Het toenemende vertrouwen in Solana blijkt ook uit de stijging in handelsvolume. Volgens gegevens van CoinGlass steeg het handelsvolume op vrijdag met 24,88%, wat neerkomt op een indrukwekkende $4,76 miljard. Dit geeft aan dat de interesse in SOL groeit, wat mogelijk positief kan zijn voor de SOL koers.

Ook het Long/Short-ratio op de vier uur-grafiek laat een positief beeld zien, met een ratio van 0,9685. Dit betekent dat veel handelaren verwachten dat Solana op korte termijn goed zal presteren.

Toch is er een lichte daling van 1% in de Open Interest (OI), die nu op $2,42 miljard staat. Ondanks deze daling blijft het vertrouwen van beleggers sterk. De verwachte lancering van de Firedancer validator in 2025 versterkt de lange termijn vooruitzichten voor de Solana koers.

Belangrijke weerstand en steun voor de SOL koers

Op dit moment staat de Solana koers op ongeveer $159,20 en heeft moeite om door de weerstand van $160 heen te breken. De belangrijkste steun ligt op $141. Als de koers onder dit niveau zakt, kan dit leiden tot een sterkere daling, mogelijk door een bevestiging van een bearish double-top patroon.

Aan de andere kant, als Solana de huidige beweging vasthoudt, kan de SOL koers stijgen naar $165. Er is ook een kans op een doorbraak, aangezien er een inverted head-and-shoulders patroon zichtbaar is. Als de Solana koers de $165 doorbreekt, kan de prijs richting $185 gaan in de komende dagen.

Lees meer over:
sol koerssolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...