Kan de Solana koers naar $1.000 stijgen? Dit zeggen experts

29298 totale weergaven
solana koers

Zhu Su, mede-oprichter van Three Arrows Capital, heeft voorspeld dat de Solana koers mogelijk zou kunnen stijgen naar $1.000. Deze optimistische voorspelling lijkt op hoe Ethereum eerder presteerde. Investeerders lijken vertrouwen te hebben in Solana, zoals blijkt uit de goede prestaties van de Grayscale Solana Trust.

De Grayscale Solana Trust is een goed teken voor Solana koers

De investeringsproducten van Grayscale voor cryptocurrencies laten vaak zien hoe de markt ervoor staat. De Grayscale Solana Trust is vergelijkbaar met eerdere Grayscale Trusts voor Ethereum. Hiermee kunnen investeerders op een traditionele manier meedoen met digitale activa, zonder dat ze zelf cryptocurrency hoeven te kopen.

Vroeger, toen de Grayscale Ethereum Trust voor veel meer werd verhandeld dan de marktprijs van Ethereum rond de $200 was, voorspelde dit een toekomstige waarde van $1.000 per ETH, wat Ethereum later heeft bereikt. Nu laat de Grayscale Solana Trust ook een hogere waarde zien, wat kan wijzen op een vergelijkbare groei voor SOL.

De mogelijke impact van een Solana ETF op de marktacceptatie

Onlangs hebben 21Shares en VanEck een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een Solana-gebaseerd beursgenoteerd fonds (ETF) te lanceren.

Dit gebeurt op een moment dat het standpunt van de SEC over digitale activa cruciaal is. Als de SEC besluit dat Solana geen effect is, kan de ETF doorgaan en zo mogelijk meer interesse en investeringen in Solana aantrekken.

De goedkeuring van een SOL ETF zou waarschijnlijk meer interesse wekken bij institutionele en particuliere investeerders, net zoals in de begindagen van Ethereum. Deze regelgevende goedkeuring, samen met Solana’s groeiende ecosysteem en technologische gelijkenissen met Ethereum, maakt Solana tot een serieuze kanshebber voor aanzienlijke waardegroei.

Toen Ethereum nog nieuw was, werd het snel de basis voor veel nieuwe blockchain-toepassingen en projecten. Solana volgt nu een vergelijkbaar pad door innovaties en ontwikkelingen te stimuleren die de basis kunnen vormen voor toekomstige blockchain diensten.

Lees meer over:
solana etfsolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...