Solana koers veert terug: Is dit het juiste moment om SOL te kopen?

3800 totale weergaven
solana koers

De Solana koers heeft tegen het einde van de afgelopen week een aardige prijsdaling doorgemaakt, maar bleef boven de belangrijke $ 118 steunniveau. De Solana koers herstelde echter weer snel, wat toch veel vertrouwen laat zien.

Solana koers heeft sterke steun bij $ 118

Het niveau van $ 118 is een belangrijke steun voor Solana. Beleggers houden dit niveau goed in de gaten om te zien of de prijs herstelt of weer daalt. Op dit moment is de prijs van Solana met meer dan 10% gestegen vanaf het laagste van afgelopen week en staat nu rond $ 139,60 volgens CoinMarketCap.

Op de 4-uurs grafiek probeert Solana boven de 100-daagse eenvoudige voortschrijdend gemiddelde (SMA) en de weerstandsniveau van $ 140 te komen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) op deze grafiek laat een bullish beweging zien, met histogrammen boven de nul lijn. Ook de signaallijn is boven de MACD-lijn gekruist en beweegt naar de nul lijn.

solana koers tradingview analyse

Ondanks dat de prijs op de 1-dags grafiek bearish is en onder de 10-daagse SMA ligt, is er een opwaartse beweging na de steun van $ 118. De MACD op de 1-dags grafiek bevestigt deze opwaartse beweging met histogrammen boven de nul lijn en beide lijnen die naar de nul lijn bewegen.

Solana koers verwachting: doorbreken of dalen?

De Solana koers probeert nu de weerstandsniveau van $ 140 te doorbreken. Als dit lukt, kan de koers verder stijgen naar $ 160 en misschien zelfs $ 188. Als de prijs echter niet door $ 140 breekt, kan het terugvallen naar $ 118. Een breuk onder dit niveau kan leiden tot een verdere daling naar $ 99 en zelfs $ 79.

Onlangs hebben VanEck en 21Shares een aanvraag ingediend voor een Solana ETF. Echter wordt pas verwacht dat dit volgend jaar goedgekeurd zou worden. Tegen die tijd is Donald Trump mogelijk ook president van de Verenigde Staten, wat gunstig zou kunnen zijn voor een mogelijke goedkeuring van deze ETF. Mocht deze ETF er daadwerkelijk komen, zou dit de Solana koers kunnen helpen stijgen.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...