Solana koers verwachting: SOL koers worstelt met $144 – waarom zakt Solana?

389 totale weergaven
Solana meme coins pumpen, presteren beter dan BTC & ETH – wat gaat Solana doen?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Solana koers is in de afgelopen zeven dagen met meer dan 11% gedaald en worstelt met bepaalde weerstandsniveaus om weer te herstellen. Zo lijkt er een sterke weerstand te zijn op $ 144, de koers waar het twee dagen geleden onder zakte na een heftige daling in korte tijd. 

Met de huidige worsteling staat de Solana koers op een tweesprong; kan het zich toch door $ 144 weten te breken en de weg omhoog inzetten, of zal de koers verder dalen en nieuwe ondersteuningsniveaus moeten zoeken?

Solana worstelt met weerstand

De Solana koers testte zeven dagen geleden nog het niveau rond $ 160, maar heeft sindsdien moeite om boven de $ 144 uit te komen. Dit gaat tezamen met een daling van de rest van de crypto markt, waarbij ook coins als Ethereum en XRP vergelijkbare dalingen noteerden.

solana koers 7 dagen

Zoals te zien is in bovenstaande grafiek heeft de Solana koers zich sinds gisteren weer hersteld. De grote vraag is nu of het door de weerstand op $ 144 weet te breken in het weekend of hier onder blijft.

Uit technische analyse van de koers valt op te maken dat zich in de afgelopen dagen een gematigd falling wedge patroon heeft gevormd. De stijgingen in de afgelopen twee dagen waren dan ook te verwachten.

Het tradingvolume van Solana is echter wel gedaald en ook andere technische indicatoren zijn terughoudend. Zo staat het MACD niveau op 1,05 en geven ook alle andere moving averages een verkoopsignaal aan.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Solana koers verwachting oktober

Vanuit technische analyse kun je verwachten dat de Solana koers dit weekend geen spectaculaire stijgingen laat zien, tenzij er over de gehele markt een bullish sentiment weet door te breken. Analisten wachten nog altijd op het moment dat de crypto markt weer echt aantrekt en oktober lijkt hiervoor de maand te kunnen zijn.

Dit komt door de Bitcoin halving die eerder dit jaar plaatsvond. Op basis van voorgaande halvings, die eens in de vier jaar worden uitgevoerd, valt te verwachten dat eind 2024 een bull run ingezet wordt die onder andere de Bitcoin koers naar een nieuwe recordhoogte moet duwen, investeerders denken echter dat dit niet meer in oktober gaat gebeuren.

Ook de Solana koers kan een nieuwe all-time high targeten. Het record van de koers werd neergezet in november 2021, toen de grens van $ 260 aangetikt werd. Voor een nieuwe recordhoogte is dus een verdubbeling van de koers nodig.

De beste kansen in een bull run

De Solana koers kan één van de uitblinkers worden in een nieuwe bull run, maar het is verstandig om je investering te spreiden, bijvoorbeeld door te investeren in nieuwe cryptomunten via een presale. Er worden nog altijd wekelijks cryptomunten op deze manier gelanceerd, waardoor actieve traders vroeg in kunnen stappen bij projecten, vaak tegen gunstige prijzen.

Hieronder hebben we twee presales uitgelicht die op dit moment op de radar staan bij veel meme coin traders. Beide hebben al een behoorlijk bedrag opgehaald, wat de kans groter maakt dat ze bij een eerste listing ook goede stijgingen noteren.

Pepe Unchained – Nieuwe Pepe coin met eigen blockchain

Voor Pepe Unchained staan alle lichten op groen om een belangrijke meme coin te worden. Het project heeft al meer dan $ 17 miljoen opgehaald van traders die alvast $PEPU tokens veilig hebben gesteld voordat de token beschikbaar komt bij exchanges.

Met Pepe Unchained komt er een nieuwe variant beschikbaar van de bekende meme coin. Deze versie pakt het echter anders aan; het komt met een eigen layer-2 blockchain. Dat is een eigen blockchain die bovenop een ander netwerk wordt gebouwd, waarop alleen transacties van $PEPU verwerkt worden.

Met de eigen blockchain hebben de ontwikkelaars van Pepe Unchained goud in handen lijkt het. Met snellere en goedkopere transacties hebben ze al veel traders overgehaald te investeren, en er komt steeds meer informatie naar buiten over het layer-2 netwerk.

Zo komen er grants waarmee ontwikkelaars een beurs krijgen om zelf applicaties te ontwikkelen op de blockchain en komt er een decentrale exchange waar je gemakkelijk je $PEPU tokens om kan zetten in andere cryptomunten.

Crypto All-Stars – Stake al je meme coins in 1 vault

Crypto All-Stars wil zorgen voor een revolutie op de meme coin markt en doet dit met een staking protocol waarbij je op één plek alle bekende meme coins vast kunt zetten. Deze zogeheten MemeVault maakt het voor traders gemakkelijker om je staking coins bij te houden en geeft je ook nog eens hoger beloningen.

Gebruikers van de MemeVault krijgen hun staking beloningen uitgekeerd in de bijbehorende $STARS token die een belangrijke rol in het gehele ecosysteem speelt. Hoe meer je namelijk van deze token hebt, hoe hoger de beloningen zullen zijn.

Crypto All-Stars $STARS - Presale

De technologie van Crypto All-Stars is getest en de code van de cryptomunt is gecontroleerd door bedrijven als Coinsult en SolidProof. In de presale heeft het project bijna de grens van $ 2 miljoen bereikt en je kunt zelf meedoen door ETH, USDT, BNB of meme coins in te ruilen voor $STARS.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
solana

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...