Solana VP deelt oplossingen voor Solana’s scaling en netwerkcongestie problemen

223 totale weergaven
solana-blockchain

De VP of Technology van Solana heeft onthuld hoe de blockchain scaling en congestie problemen aan wil pakken om hoge snelheid en lage kosten te behouden, terwijl de blockchain dagelijkse grote hoeveelheden transacties kan afhandelen. 

Scaling en congestie oplossingen

Matt Sorg, de vice-president of Technology bij de Solana Foundation, legde onlangs tijdens een interview met BeInCrypto hoe Solana scaling en netwerkcongestie aanpakt en tegelijkertijd haar reputatie op het gebied van snelle en goedkope transacties blijft handhaven. Sorg benadrukte hoe Solana meer dagelijkse transacties beheert dan alle blockchains samen, waardoor het een leider in de blockchain-ruimte is.

Terwijl het blockchain-ecosysteem zich uitbreidt, wil Solana voorop blijven lopen door middel van constante updates en innovaties. Eén oplossing is het herschrijven van het QUIC-protocol om de transactiestroom te optimaliseren. Ondanks problemen tijdens de groei, waaronder storingen in de beginperiode, benadrukte Sorg dat deze problemen grotendeels zijn opgelost en deel uitmaken van het tot het uiterste drijven van het netwerk.

Het ecosysteem van Solana

Voor startups en ontwikkelaars biedt Solana een volwassen ecosysteem dat de noodzaak wegneemt om essentiële infrastructuur helemaal opnieuw op te bouwen, zoals wallets. Hierdoor kunnen nieuwe projecten zich concentreren op hun kerncompetenties in plaats van op de basisopzet, waardoor Solana een ideaal startpunt is.

Het live, operationele bewijs van schaalbaarheid onderscheidt Solana van andere blockchains die alleen vergelijkbare prestaties beloven. De belangrijkste technische uitdagingen zijn onder meer het handhaven van een hoge doorvoer en lage latentie naarmate het netwerk opschaalt.

Het team van Solana pakt actief knelpunten aan die zich bij elke groeifase voordoen, zoals congestie door Web2-componenten zoals de Quinn-bibliotheek. Deze problemen, zo merkte Sorg op, worden opgelost door technische verbeteringen om betrouwbare transactieverwerking te garanderen, zelfs onder grote vraag.

Solana voor ontwikkelaars

Het robuuste ecosysteem van Solana biedt kant-en-klare tools en Software Development Kits (SDK’s) voor ontwikkelaars. Met behulp van bestaande, gecontroleerde on-chain code kunnen makers eenvoudig tokens of NFT’s maken zonder dat daarvoor diepgaande technische expertise nodig is.

Als maatwerkoplossingen nodig zijn, biedt Solana ondersteuning voor SVM- en Rust-programmering, waardoor flexibiliteit ontstaat voor complexere projecten.

Memecoins op Solana

Met betrekking tot de opkomst van memecoins erkende Sorg de wilde aard van het ecosysteem van Solana, waar de opmerkingen van de oprichters op sociale media kunnen leiden tot de creatie van nieuwe tokens. Hoewel hij deze trend erkende, vergeleek hij memecoins met een nulsomspel, gedreven door verhalen in plaats van waarde op de lange termijn.

Solana blijft gefocust op het aantrekken van serieuze projecten die profiteren van de hoge liquiditeit en functionaliteit.

Cross-chain interopabiliteit

Cross-chain interoperabiliteit is een groeiende prioriteit voor Solana. De configureerbaarheid en atomiciteit van het netwerk zorgen ervoor dat alle transacties plaatsvinden of mislukken, waardoor een soepele gebruikerservaring wordt geboden.

De strategische nadruk van Solana ligt op het overbruggen van activa uit andere chains om een ​​omgeving met weinig wrijving te creëren waarin de financiële sector kan gedijen. Het doel is om de liquiditeit te vergroten en het gemakkelijker te maken voor waardevolle activa om het ecosysteem van Solana binnen te stromen.

Om de decentralisatie en veiligheid te optimaliseren, zorgt het toestemmingsloze validatorsysteem van Solana ervoor dat iedereen vrijelijk kan in- of uitstappen. Een belangrijke aankomende ontwikkeling is Firedancer, een second validator client die redundancies en veerkracht biedt, waardoor validators naadloos tussen clients kunnen schakelen als zich problemen voordoen. Deze toevoeging zal de netwerkstabiliteit en decentralisatie versterken.

Wat biedt de toekomst voor Solana?

Vooruitkijkend wil Solana een wereldwijde gegevenssynchronisatie Layer zijn die alles kan verwerken, van financiële gegevens tot DePIN-applicaties. De toestemmingsloze architectuur is ontworpen om bedrijven en financiële systemen te ondersteunen, waardoor ze veilig op wereldschaal kunnen opereren.

Sorg benadrukte dat de visie van Solana niet is om te concurreren met andere ketens, maar om een ​​basis te bieden waar diverse toepassingen kunnen slagen.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...