Kleine bitcoin miner wint jackpot

Een kleine bitcoin miner zal deze week niet snel vergeten. Een solominer verdiende ruim $130.000 aan bitcoin. Met slechts 10 TH/s wist hij een block te vinden.

Solominer

Daarmee ging de gelukkige eigenaar er met de block subsidie van 6,25 BTC én de transactiekosten vandoor. Zo verdiende hij ruim $130.000 aan bitcoin.

Waar het een enorm geluk was? Nou, met 10 TH/s is de kans enorm klein dat je het als kleine miner wint van de concurrentie. De totale rekenkracht op het netwerk bereikte vandaag een recordhoogte van rond de 300 EH/s. Voor het idee: 10 tera is 0,00001 exa. Het verschil tussen de 10 TH en de 300 EH is immens.

De miner sloot zich aan bij Solo CK, een solo mining pool. Dan bundel je de (reken)kracht niet met anderen en moet je het dus helemaal zelf voor elkaar boxen. Je legt dan niet samen met anderen hashrate in, maar doet het helemaal alleen. Doorgaans worden de opbrengsten bij een mining pool evenredig verdeeld. Bij Solopool niet: de winst is (buiten de 2% fee) volledig voor de miner zelf.

Once in a lifetime

Volgens de admin van de mining pool zou het normaal gesproken 500 jaar duren voordat iemand op deze manier (statistisch gezien) een block weet te maken. Hij gaat daarbij uit van de huidige mining difficulty en de rekenkracht van de solominer.

Deze mining pool houdt bij wat individuele miners inleggen, en daardoor weten we dat het om iemand ging die (gemiddeld) 10 TH/s inlegde. Dat komt neer op de rekenkracht van een oude S9 miner (die je tegenwoordig voor $100 op de kop kunt tikken).

Met deze minimale bijdrage aan de beveiliging van het bitcoin netwerk, maakte de anonieme miner blocknummer 772.793.

Het gebeurt wel vaker dat iemand van Solo CK geluk heeft. Maar zo veel geluk als vrijdag is extreem.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining