Sony wil cryptobeurs in Japan lanceren met nieuw verworven Amber-platform

2663 totale weergaven
japan bitcoin BTC crypto

Sony maakt zich klaar om een dochteronderneming voor cryptohandel te lanceren door het lokale handelsplatform WhaleFin opnieuw te lanceren. Dat meldt de Japanse technologiegigant aldus een persbericht op PR Times.

Sony op de cryptomarkt

WhaleFin is omgedoopt tot S.BLOX Co., dat van plan is samen te werken met andere bedrijven van de Sony Group om extra waarde te creëren voor zijn cryptohandelsdiensten, aldus de verklaring.

De herlancering omvat ook een herontwerp van de gebruikersinterface en een nieuwe mobiele app die gemakkelijker te gebruiken zal zijn, zo staat in het persbericht. De exacte lanceringsdatum van de S.BLOX cryptobeurs is nog niet bekendgemaakt.

Het cryptohandelbedrijf was aanvankelijk de Japanse cryptobeurs DeCurret, die in 2022 eerst is overgenomen door de Japanse dochteronderneming van het Singaporese Amber Group. In augustus 2023 is het platform overgenomen door Quetta Web Co., een volledig dochteronderneming van Sony, volgens een persbericht uit 2022.

Sony doet inspanningen om zijn aanwezigheid in Web3 uit te breiden. Sony Network Communications, de zakelijke divisie van het conglomeraat, werkte vorig jaar samen met het Japanse blockchainbedrijf Startale Labs om Sony’s eigen openbare blockchain-netwerk te bouwen.

Sota Watanabe, oprichter en CEO van Startale Labs, onthult op X dat de externe directeur van Startale leiding gaat geven aan Sony’s nieuwe cryptobeurs, hoewel hij geen verdere details verstrekte. De maker van de PlayStation heeft vorig jaar ook een patent aangevraagd voor een flexibelere inzet van NFT’s als in-game assets, die het “super-fungible tokens” noemde.

Lees meer over:
cryptoSony

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...