Spaanse bank start met Bitcoin trading services voor rijke klanten

1075 totale weergaven

De Spaanse bank BBVA start met Bitcoin trading diensten in Zwitserland. De bank richt zich op rijke klanten. BBVA lanceert dit in Zwitserland omdat de regels volgens hen gunstig zijn. Dat meldt Reuters.

Bitcoin traden

Naast de handel gaat de bank zich ook richten op custody-diensten. Het gaat hier om private banking, specifiek gericht op rijke klanten. Voorlopig is dit dus geen dienst waar de gemiddelde Zwitser gebruik van kan maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daar zijn tal van andere beurzen en brokers voor. Vermogende investeerders en andere partijen kiezen vaak voor een tussenpartij om een (groot) deel van hun vermogen te managen. Daar speelt BBVA op in.

Als je met een grote zak met geld komt en zelf niet de moeite wil/kunt doen om bitcoin te kopen, kun je aankloppen bij BBVA Zwitserland. De Spaanse bank laat weten dat ze geen beleggingsadvies geven rondom bitcoin.

Spanish banking giant BBVA is making its cryptocurrency trading and custody service available to private banking clients in Switzerland on Monday.

Zwitserland en bitcoin

Zwitserland stond van oudsher bekend om hun bankgeheim. Het land fungeert al sinds jaar en dag als neutrale partij op wereldniveau.

Dat bankgeheim is inmiddels niet meer zo strikt als voorheen, maar Zwitserland lijkt ook op een nieuw financieel fenomeen in te zetten. Het land gaat niet zo hard als El Salvador (daar is BTC inmiddels een wettig betaalmiddel), maar van buitenaf lijkt er een positief beleid rond bitcoin te zijn. Deze stap en redenen van een bank als BBVA zetten dat beeld kracht bij.

Verschillende banken en financiële instellingen in het land zijn al begonnen met bitcoin en ook dorpjes, steden en complete regio’s accepteren bitcoin als middel om belastingen te betalen.

Lees meer over:
bankZwitserland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...