Deze Zwitserse bankreus wil rijke klanten Bitcoin aanbieden

775 totale weergaven

De grootste Zwitserse investeringsbank is naar verluidt bezig met bitcoin (BTC) plannen. UBS Group wil hun grootste klanten met bitcoin diensten bedienen. Dat meldt BNN Bloomberg.

UBS Group en bitcoin

De precieze details zijn onduidelijk, maar het gaat om een zelfde soort plan als bijvoorbeeld Goldman Sachs en JPMorgan. Deze bedrijven handelen in futures en/of laten hun klanten investeren in bitcoin fondsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat hier om investeringen via een andere partij. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een fonds. Wel zullen er regels zijn: beleggingen in bitcoin gaat bij UBS Group om een beperkt percentage van een beleggingsportfolio.

Bank

Bitcoin is geen vies woord meer voor veel commerciële banken. Toch zijn er veel verschillende mogelijkheden en keuzes te maken. Grote banken lijken te kiezen voor een andere aanpak dan startups en jongere bedrijven.

Banken als UBS maar ook Goldman Sachs en JPMorgan kiezen voor hun rijkste klanten als eerste doelgroep voor bitcoin mogelijkheden. Het zijn tegelijkertijd ook banken die vooral dit soort klanten hebben. Bedrijven met ook veel particulieren in het klantenbestand, zoals een PayPal maar ook kleinere banken, kiezen voor veel mensen met minder te besteden.

Het andere uiterste zien we bijvoorbeeld bij HSBC. Deze bank verbiedt klanten om aandelen te kopen in bedrijven die teveel op bitcoin focussen zoals MicroStrategy. De Chinese staatsbank CITIC Bank verbiedt klanten om via hun bankrekening bitcoin te kopen. Dit verbod geld voor particulieren en bedrijven. De bank geeft drie redenen in een verklaring.

Zwitserland

Zwitserland ontwikkelt zich als een van de landen waar je als bitcoin ondernemer goed kunt vertoeven. Het land staat natuurlijk ook bekend om hun bankgeheim, maar die is sinds enkele jaren niet meer van toepassing voor bijvoorbeeld Europese burgers.

Sinds 2015 is er een belastingverdrag tussen de Europese Unie (EU). Het land meldt automatisch de opening van een nieuwe bankrekening bij de belastingdienst in het land van herkomst. Toch heeft het land nog steeds een goede naam op het gebied van geld en regels daaromtrent.

Ook met bitcoin is het land in de weer. Oude banken in het land bieden bitcoin aan. Ook zijn er gemeentes waar je je belastingen met BTC kunt betalen. Hoe het ecosysteem van bitcoin zich gaat ontwikkelen in het land blijft gissen, maar banken en andere bedrijven krijgen wel de mogelijkheid diensten uit te rollen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...