Speculeren op Bitcoin prijs bereikt hoogtepunt in maart

Speculatie op de toekomstige bitcoin prijs heeft de afgelopen maand een nieuw record bereikt. Dat blijkt uit verse cijfers van The Block.

Bitcoin futures en opties

Bitcoin derivaten zoals futures en opties zijn een manier om op de toekomstige prijs van de onderliggende asset bitcoin te ‘gokken’. Met de juiste strategie kunnen professionele handelaren daar een leuk rendement mee maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat derivaten ook afgerekend worden in dollars, maakt het voor handelaren extra aantrekkelijk. Ze hoeven dan geen ‘lastige’ BTC op hun balans aan te houden, waarover vragen te stellen zijn door de toezichthouder of accountant.

In maart is er voor 2,13 miljard dollar aan futures gehandeld. Dat totaal ligt 1,9% hoger dan in recordmaand januari. Binance heeft een aandeel van bijna 34%, gevolgd door Huobi en OKEx met respectievelijk 22,3% en 13,8% aan marktaandeel.

Dit zijn ongereguleerde beurzen die wereldwijd opereren maar géén handelslicentie hebben in de traditionele markten zoals CME, CBOE en Bakkt dat hebben.

Speculeren op Bitcoin prijs bereikt hoogtepunt in maart

En de optiemarkt dan? Het volume steeg in maart met ruim 16% ten opzichte van februari. De beurzen zijn samen goed voor 28,6 miljard dollar aan handelsvolume. Hierbij heeft het ‘Nederlandse’ Deribit, gevestigd in Panama, ruim 96% van de markt in handen.

Opties zijn wat flexibeler om in te handelen dan futures omdat ze een ‘open einde’ hebben. Je kunt een optie naar de volgende maand laten ‘doorrollen’, wat met een future niet kan.

Speculeren op Bitcoin prijs bereikt hoogtepunt in maart

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
futuresopties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...