Spiral presenteert Lightning Development Kit in nieuwe video

Spiral lanceert hun Lightning Development Kit (LDK). De bitcoindivisie van Square richt zich op de ontwikkeling van de laag bovenop bitcoin genaamd het Lightning Network. De tools zijn beschikbaar via Github en moet er voor zorgen dat bouwen bovenop bitcoin makkelijker wordt.

Met LDK hoopt Jack Dorsey, voormalig directeur van Twitter, meer mogelijkheden te geven aan partijen die Lightning willen implementeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een aankondigingsvideo wordt in 10 minuten de basis uitgelegd. Jack Dorsey zelf zit er ook in, als een soort van Muppet.. De hele video vind je onderaan in dit artikel.

Lightning Development Kit

In de video neemt men bitcoin op de hak en benadrukt het dat het lastig is om snelle en kleine transacties te doen met bitcoin zonder het Lightning Network. Conor Okus, productmanager bij Spiral, zegt dat developers nu gemakkelijk Lightning kunnen integreren in bijvoorbeeld mobiele apps en games.

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met twee programmeertalen in combinatie met de LDK: Rust en Swift.

De video heeft een vreemde ondertoon, er wordt gezegd dat bitcoin een inefficiënt netwerk is. Maar er is Lightning om dit op te lossen, deze tweede laag bovenop bitcoin kun je zien als een soort van betaallaag. Het is een extra optie om er gebruik van te maken, het is niet verplicht en het zit niet in de weg als je 'gewoon' een transactie wil doen.

Dorsey legt uit wat het doel is van het team bij Spiral: "Ons doel is om van Bitcoin de valuta van het internet te maken. Als we dat doen, hebben we een nieuwe wereldwijde reservevaluta op basis van solide principes. Iets dat deflatoir is, dat toegankelijk is voor elke persoon op de planeet, dat ze kunnen gebruiken om vast te houden, te sparen en ook om transacties uit te voeren met elke internetservice die je maar kunt bedenken.''

Ontwikkelaars kunnen vrijblijvend aan de slag met de code en het naar harte lust gebruiken om te experimenteren en op termijn natuurlijk te implementeren in hun producten.

Bekijk hieronder de hele aankondiging in een video:

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties