Spot Bitcoin ETFs realiseren positieve stromen in 8 van laatste 10 dagen

719 totale weergaven

Hoewel de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten momenteel nog matig presteren, blijven die van Bitcoin goed functioneren. In 8 van de laatste 10 dagen werden er positieve kapitaalstromen gerealiseerd door de Bitcoin ETFs in Amerika. Opvallend is dat we die positieve stromen zagen, ondanks dat de bitcoin koers vooral zijwaarts handelde.

Instroom van $88 miljoen

Op dinsdag 20 augustus zagen de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten bijvoorbeeld nog een instroom van 88 miljoen dollar. Dat markeerde de hoogste instroom van de afgelopen twee weken, zo bleek uit de data van Farside Investors.

BlackRock was gisteren de grote baas met een instroom van 55,4 miljoen dollar. Daarmee is de netto-instroom voor BlackRock op het gigantische bedrag van 20,5 miljard dollar uitgekomen voor de eerste maanden van 2024.

Sinds 1 mei heeft BlackRock geen uitstromen meer gezien. Dat is ook bijzonder, omdat de bitcoin koers in de tussentijd behoorlijk wat pittige correcties heeft ondergaan. Wat dat betreft lijkt het erop alsof er met de BlackRock ETF een sterke holder is bijgekomen in de markt.

De Bitcoin ETF van ARK 21Shares (ARKB) kwam gisteren uit op de tweede plek met een instroom van 51,9 miljoen dollar. Grayscale moest helaas weer een uitstroom van 12,8 miljoen dollar noteren. Ook Bitwise kende een kleine uitstroom van 6,5 miljoen dollar.

Bijna $20 miljard kwijt

Het “vlaggenschip” van Grayscale verloor sinds de lancering als ETF al voor bijna 20 miljard dollar aan kapitaal. Op het moment van schrijven staat de teller op 19,6 miljard dollar. Dat is een gigantische uitstroom.

Langzaam maar zeker loopt de ETF van Grayscale daarmee leeg en kunnen we ons voorzichtig opmaken voor het moment dat deze geen uitstromen meer kent. Daarmee zou er een grote negatieve druk op de bitcoin koers wegvallen.

Met de Ethereum ETFs gaat het dus wat minder. Die zagen in vijf van de laatste acht dagen uitstromen. Wat dat betreft kunnen we toch wel stellen dat bitcoin echt een hele andere asset is dan ethereum, ook voor het grote publiek dat via ETFs investeert.

Het is nog maar de vraag of ethereum het ooit voor elkaar kan krijgen om bitcoin in te halen. Daar lijkt het minder en minder op. Zeker omdat ethereum er niet in geslaagd is om ook maar een deel van de grote beloftes uit 2014/2015 waar te maken.

We zijn inmiddels 10 jaar verder en Ethereum wordt nog vooral gebruikt voor speculatieve doeleinden. De handel in altcoins en NFTs. Verder gebeurt er weinig wat extreem interessant of waardevol is op Ethereum.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....