Square en Grayscale kochten voor $2,3 miljard aan Bitcoin in het derde kwartaal van 2020

De koers van Bitcoin (BTC) steeg de afgelopen maanden flink. Op het moment van schrijven staat de prijs van 1 BTC rond de $15.300. De vraag naar BTC is ongekend hoog bij een aantal grote partijen.

Miljarden aan bitcoin

De Amerikaanse bedrijven Square en Grayscale kochten in het derde kwartaal van 2020 voor $2,3 miljard aan BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ter vergelijking: in het zelfde tijdsbestek verdienden miners zo’n $1 miljard aan bitcoin. Dat betekent dus dat er veel meer bitcoin werd opgekocht door alleen deze twee partijen dan dat er nieuwe BTC beschikbaar werd.

Dat betekent overigens niet dat miners al die bitcoin verkopen. Naast miners is er natuurlijk nog een wereldwijde markt met potentiële verkopers.

Square en Grayscale

Square kocht 4.709 bitcoin als spaarmiddel. Daarnaast heeft het techbedrijf met Cash App een popualire handelsapp in handen. Via Cash App verkoopt Square voor honderden miljoen aan bitcoin per maand.

Grayscale koopt bitcoin voor hun bitcoin fonds. Investeerders kunnen een aandeel kopen in het Grayscale Bitcoin Fund. Met zo’n aandeel hoef je zelf geen bitcoin te kopen, maar kun je wel profiteren van eventuele prijsstijgingen. Grayscale kocht recentelijk binnen 24 uur voor $300 miljoen aan BTC.

Grayscale en Square zijn slechts twee prominente spelers in de wereld van bitcoin. Er zijn ook miljoenen retail investeerders en andere bedrijven die ook graag bitcoin inslaan.

Als de vraag gelijk blijft is de vraag wanneer de liquiditeit aan de verkoopkant opdroogt. Steeds bitcoin gaat van beurzen naar een ander adres, wat duidt op een trend waarin bitcoiners niet zo snel meer willen verkopen.

En dan zijn er nog partijen die staan te springen om grootschalig bitcoin aan te bieden. De meest in het oog springende naam is PayPal. Zij gaan ook de handel in bitcoin faciliteren. Belangrijke opmerking: bij bijvoorbeeld de Cash App koop je bitcoin die je kunt sturen naar je eigen adres. Bij PayPal kan dat niet.

De bitcoin die PayPal koopt blijft in het ecosysteem van het bedrijf. Het logische gevolg daarvan is dat die BTC niet snel meer op de markt komt. Kortom: er komt nog minder bitcoin op de markt om te verkopen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...