Square ontkracht geruchten: ‘Bitcoin strategie blijft ongewijzigd’

Square blijft voorlopig bij hun belegging strategie rondom bitcoin (BTC). Er ging een gerucht dat het bedrijf voorlopig zou stoppen met het kopen van BTC door de discussie over het energiegebruik van het netwerk.

Dat verhaal zit echter anders in elkaar. Het bedrijf blijft de ontwikkelingen rondom BTC in de gaten houden en staat er voor open om op termijn weer een (grote) aankoop te doen. Daar zijn momenteel echter geen plannen voor.

Dat vertelt een woordvoerder van het bedrijf tegenover Decrypt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Square Crypto

Square heeft ruim 8.000 BTC in kas. Het bedrijf van Jack Dorsey verkoopt ook voor miljarden dollars aan bitcoin via hun Cash App.

Dorsey is naast directeur van Twitter en Square ook een fervent bitcoiner. Niet voor niets heeft zijn bedrijf met Square Crypto zelfs een aparte tak voor bitcoin.

Het misverstand over de strategie van Square komt voort uit een artikel van Financial News. Zij lieten een opmerkelijke quote van Amrita Ahuja, CFO van Square, optekenen: ”We hebben geen plannen om op dit moment aankopen te doen.” Ahuja zegt dat er geen reden is om naar de huidige strategie voor de spaarpot van het bedrijf te kijken.

Daar voegt ze nog wat aan toe: ”Er zijn veel andere kansen voor Square om over bitcoin te leren.”

Kortom: de deur voor bitcoin wordt zeker niet dichtgeslagen, wel lijkt de focus nu op andere zaken te liggen dan het gebruiken als spaarmiddel.

Een woordvoerder van het bedrijf nuanceert de uitspraken: Square kijkt continue naar nieuwe investeringsmogelijkheden. Ze hebben in totaal voor $220 miljoen aan bitcoin gekocht.

Die spaarpot is met ruim 8.000 BTC ruim $400 miljoen waard, dat is zo’n 5% van de kasreserve van het bedrijf.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...