Staatsbedrijf Singapore investeerde $210 miljoen in FTX

Investeringsbedrijf Temasek maakt bekend dat ze $210 miljoen in FTX hadden geïnvesteerd. Saillant detail: het is een staats-agentschap in Singapore.

Miljoeneninvestering

Naar eigen zeggen deden ze acht maanden onderzoek alvorens ze de $210 miljoen in FTX stopten. Gezien de financiële positie van FTX hebben ze besloten om dit volledige bedrag af te schrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Temasek mag zich in een illuster rijtje met slachtoffers voegen, met onder andere hedgefonds Galois, Genesis Trading, BlockFi, Paradigm, SoftBank en Sequoia Capital. Om het nog maar niet te hebber de grote namen Tom Brady en Kevin O’Leary.

In het persbericht deelt Temasek meer:

“We hebben $210 miljoen geïnvesteerd voor een minderheidsbelang van ~1% in FTX International, en US$65 miljoen geïnvesteerd voor een minderheidsbelang van ~1,5% in FTX US, verdeeld over 2 financieringsrondes van oktober 2021 tot januari 2022.”

“De kosten van onze investering in FTX was 0,09% van onze netto portfoliowaarde van 403 miljard Singaporese dollars op 31 maart 2022.”

“Er zijn misvattingen geweest dat onze investering in FTX een investering in cryptocurrency’s is. Ter verduidelijking, we hebben momenteel geen directe blootstelling aan cryptocurrency’s.”

Complete afschrijving

De investeringsmaatschappij gaat er van uit dat ze het geld nooit meer zullen terugzien:

“Gezien de financiële positie van FTX hebben we besloten om onze volledige investering in FTX af te schrijven, ongeacht de uitkomst van de faillissementsbeschermingsaanvraag van FTX.”

Er is nog veel onduidelijk over de toekomst van FTX en wat er met de resterende liquide middelen gaat gebeuren. Er is een Chapter 11-faillissement aangevraagd, wat neer komt op uitstel van betaling. CEO Sam Bankman-Fried stapte op en de beurs is intussen ook nog eens gehacked.

Intussen is duidelijk dat de beurs een gapend gat op heeft van $1,4 miljard aan bitcoin en nog veel meer aan stablecoins en altcoins.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, of volg het nieuws via de mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app, blijf op de hoogte en mis niets!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX