Update: FTX bevestigt hack

Update - Een beheerder van de Telegram-groep van FTX heeft bevestigd dat de exchange is gehackt. Zij adviseren om de website niet te gebruiken vanwege veiligheidsproblemen.

Na de bevestiging van de hack, heeft stablecoin uitgever Tether 31,4 miljoen dollar aan USDT tokens op de zwarte lijst gezet die zijn gekoppeld aan de hackers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens schattingen van analysebedrijf Elliptic is er in totaal 477 miljoen dollar buitgemaakt bij deze digitale roof.

Eerder bericht 12 november:

Er komt geen einde aan de malaise rondom FTX. Na het stopzetten van opnames, een gat in de begroting van miljarden en een faillissementsaanvraag.

Momenteel stromen er miljoenen dollars aan cryptocurrency weg bij de beurs. Het gaat mogelijk om een hack, maar het kan ook een (ex)werknemer zijn die er met een deel van de buit vandoor gaat.

Dat gedeelte blijft speculeren. Feit is wel dat Ryne Miller, chief legal officer bij FTX, meldt dat hij geen verklaring heeft voor de verdwenen $400 miljoen.

Volgens Miller is FTX ook bezig met het verplaatsen van alle fondsen naar een cold wallet. Dat is een offline wallet die niet actief wordt gebruikt. In de regel is dat een veiligere plek dan een zogenaamde hot wallet, een wallet waar wél actief gebruik van wordt gemaakt. Bijvoorbeeld bij opnames van klanten.

Admins in de FTX telegramgroep geven aan dat je momenteel beter níet de app kunt gebruiken. Ook de website kun je beter vermijden. Ook hier is het onduidelijk wat er precies aan de hand is.

Er zou sprake zijn van malware. Mocht je de app van FTX gebruiken is het aan te raden deze (tijdelijk) te verwijderen.

Update: FTX bevestigt hack
Lees meer over:
FTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...