Staatsfonds Oman gaat met bitcoin bedrijf affakkelen gas reduceren

Het staatsinvesteringsfonds van Oman gaat investeren in bitcoin mining. Het fonds heeft een belang genomen in een Amerikaans bedrijf.

Bitcoin mining met gas

Het gaat om de Oman Investment Authority die mee deed aan de aandelenronde van $350 miljoen van Crusoe Energy Systems Inc.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf helpt producenten van fossiele brandstoffen om het affakkelen van gas te verminderen, door het gestrand aardgas te gebruiken om bitcoin mining.

Het in Denver gevestigde Crusoe gaat een kantoor openen in Muscat (Oman). Ze gaan daar helpen om met stoomgeneratoren en rigs een mining farm op te zetten. Ze gaan hier gas afvangen bij olievelden.

Het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn verantwoordelijk voor ongeveer 38% van het affakkelen van het gas in de wereld. Hierbij wordt overtollig aardgas verbrand dat vrij komt uit oliewinning.

Dit is echter hevig onder vuur komen te liggen omdat er broeikasgassen vrijkomen. Dit verergert de klimaatverandering, helemaal gezien methaan stukken schadelijker is dan CO2. Met bitcoin mining lijkt er een oplossing te zijn gevonden.

Locatie-onafhankelijk geld verdienen

Bitcoin miners gebruiken veel elektriciteit, maar zijn niet locatie-afhankelijk. Daardoor is het een perfecte match. Zij willen gas afnemen die niemand anders wil hebben. Vaak is het economisch niet haalbaar om infrastructuur te bouwen om het affakkelen tegen te gaan. Bitcoin miners lossen dit probleem echter op.

Crusoe gaf volgens Bloomberg een workshop in Oman met de grootste producenten van het land, waaronder OQ SAOC en Petroleum Development Oman. De eerste pilot in het Midden-Oosten zal eind 2022 of begin 2023 worden gelanceerd.

Ismail Ibrahim Al-Harthi, senior manager bij Oman Investment Authority, deelt dat zijn bedrijf niet in gaat op commentaar. Ook Crusoe wil niets over de voorwaarden onthullen.

ConocoPhillips doet iets soortgelijks. Zij leveren afvalgas aan bitcoin miners in Noord Dakota. Het energiebedrijf probeert zo extra geld te verdienen met gas dat ze anders zouden affakkelen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws