ConocoPhillips verkoopt afvalgas aan bitcoin miners in Noord-Dakota

ConocoPhillips levert afvalgas aan bitcoin miners in Noord Dakota. Het energiebedrijf probeert zo extra geld te verdienen met gas dat ze anders zouden affakkelen.

Deze constructie is onderdeel van een pilot in een van de belangrijkste nieuwe oliegebieden in de Verenigde Staten. In de regio Bakken in Noord Dakota wordt veel gas en olie gewonnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij dat proces komen er verschillende afvalstoffen vrij die normaal rechtstreeks de atmosfeer in worden gegooid. Een klein gedeelte daarvan wordt nu omgezet in energie voor bitcoin miners in de regio. Dat meldt het bedrijf in gesprek met CNBC. ConocoPhillips is een groot olie- en gasbedrijf. In 2021 werd er ruim $18 miljard omgezet.

Energie leveren

Een woordvoerder van het bedrijf geeft aan dat zij zelf níet actief bitcoin minen. Zij verkopen slechts hun aardgas.

Het is een poging om het affakkelen van gas tegen te verminderen. Dat komt goed uit voor eventuele klimaateisen, maar het is ook simpelweg een goed businessmodel. Je afval verkopen aan iemand die er wel nog wat aan heeft klinkt als een goede strategie.

Met bitcoin miners in de buurt heb je altijd een afnemer voor je energie tegen een bepaalde bodemprijs. In de Verenigde Staten komen steeds meer energiebedrijven in aanraking met bitcoin als manier om meer geld te verdienen.

Bij het winnen van olie komt men regelmatig aardgas tegen. Olie kun je relatief makkelijk vervoeren, vaak ook met vrachtwagens. Voor gas worden pijpleidingen gebruikt die lang niet overal liggen. Als de afstand tussen een pijplijn en de gasbron te groot is, is het gebruikelijk om de boel ‘gewoon’ af te fakkelen.

Die energie en dat gas ziet het bedrijf niets van terug. ConocoPhillips maakt niet bekend met wie zij samenwerken of hoe lang dit project precies aan de gang is of doorgaat.

Mocht het een groot succes zijn, dan zullen we dat waarschijnlijk wel horen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...