Stablecoin USDC zakt naar 91 cent: Binance en Coinbase reageren

Binance en Coinbase, twee grote cryptocurrency exchanges, hebben aangekondigd dat ze tijdelijk zullen stoppen met het omwisselen van USDC. De grote cryptobeurzen reageren op de volatiliteit van de stablecoin.

De handelsprijs van USDC, die ontworpen is om vast te blijven zitten op $1, zit momenteel onder de grens van de dollar. Op het moment van schrijven staad USD Coin op $0,912 op verschillende beurzen. Dit gebeurde voor het laatst in mei 2019. De situatie is dus niet nieuw, maar dat biedt geen zekerheid op betere tijden.

De stablecoin USDC wordt uitgegeven door Circle, een fintechbedrijf dat in 2013 is opgericht. USDC is oorspronkelijk gelanceerd door Centre, een joint venture tussen Circle en Coinbase. Circle gaf eerder aan dat ze voorlopig blijven werken zoals altijd. De onrust is ontstaan door het omvallen van Silicon Valley Bank. De grote Amerikaanse fintechbank heeft verschillende klanten in de industrie.Daar hoort Circle ook bij. Zij hebben nog miljarden tegoed van Silicon Valley Bank. Andere bedrijven geven ook aan dat er nog schulden openstaan bij diezelfde bank. Namen als BlockFi, Pantera Capital en Avalanche komen voorbij.

In het geval van Circle (en dus USDC) gaat het om $3,3 miljard aan cash. Er is op dit moment zo'n $37 miljard USDC in omloop. Het is na Tether een van de populairste stablecoins en daarmee een populair handelspaar op verschillende beurzen.

De bedoeling van een stablecoin is dat klanten er vanuit kunnen gaan dat de waarde ook stabiel is. Grotere klanten kunnen vaak direct hun tokens liquideren via de uitgever van die stablecoin. Als dat niet lukt ontstaat er onzekerheid over de kredietwaardigheid van de organisatie achter de stablecoin. Het is nu afwachten of het vertrouwen in USDC nog terug keert.

Binance kiest voor een andere aanpak. Zij stoppen voorlopig met het direct omzetten van USDC naar hun eigen stablecoin, BUSD. Met een marktwaarde die ruim 9% lager ligt kan Binance dit simpelweg niet blijven aanbieden.

Daarnaast zijn Binance en Coinbase concurrenten. Beide hebben ze een eigen stablecoin, en ze concurreren op dezelfde handelsmarkt.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...