Uitgever van populaire stablecoin heeft geld staan bij Silicon Valley Bank

stablecoins

De problemen bij de Silicon Valley Bank (SVB) dringen ook door tot in de cryptomarkt. De bank voor tech-startups heeft een gat in de balans, wat voor een mini-bankrun zorgde. Nu blijkt ook Circle een van de klanten te zijn.

Bankmalaise

Circle is de uitgever van de bekende stablecoin genaamd USDC. Het hield een deel van de kasreserves van zijn USDC-stablecoin op 17 januari aan bij Silicon Valley Bank. Dat is op te maken uit de laatste verklaring van het bedrijf.

USDC is de op een na grootste stablecoin op de markt met een waarde van 43 miljard. Het is volledig gedekt door staatsobligaties en contante activa. Maar ja, die dollars aan onderpand moeten ook ergens gestald staan. Bij banken dus.

Volgens het reserverapport van Circle van januari had het bedrijf ongeveer $9,88 miljard aan contanten bij gereguleerde banken gestort om de waarde van USDC te dekken. De bankpartners van USDC waren onder meer Silicon Valley Bank (SVB).

De bank uit Californië gevestigde is door toezichthouders overgenomen en vrijdag gesloten. De toezichthouder, de California Department of Financial Protection and Innovation, waarschuwt voor "insolventie en inadequate liquiditeit".

Meer bankproblemen

De volledige lijst van banken die contanten aanhielden voor de USDC-stablecoin van Circle zijn de Bank of New York Mellon, Citizens Trust Bank, Customers Bank, New York Community Bank, Signature Bank, Silicon Valley Bank en Silvergate Bank.

Enkele van deze namen zitten in financiële problemen. Eerder deze week kwamen er al slechte geluiden naar buiten over Signature Bank en Silvergate Bank. Maar het (mogelijke) omvallen van SVB heeft naar verluidt een veel grotere impact op het algehele bankenlandschap.

Circle zei vorige week dat het de banden met Silvergate Bank had verbroken. Over de relatie met SVB is (nog) niet veel bekend.

Circle heeft (op het moment van schrijven) nog niet gereageerd over de gevolgen van de blootstelling van het bedrijf aan SVB en Signature Bank.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsCircle