Stablecoin Paxos krijgt andere afkorting: PAX wordt USDP

Paxos past de naam van zijn stablecoin aan. Paxos Standard (PAX) gaat voortaan Pax Dollar (USDP) heten.

Stablecoins

Stablecoins zijn cryptovaluta die doorgaans gedekt zijn door een mandje van cash (dollars) en andere assets zoals staatspapieren en bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een volatiele markt zoals bitcoin is het handig om snel in en uit te kunnen stappen. De transacties van stablecoins vinden plaats op openbare ledger netwerken, dat is sneller en goedkoper dan de legacy betaalsystemen zoals SEPA en Fedwire.

Paxos is een gereguleerd cryptobedrijf in Amerika met achter zich de nodige bekende investeerders. Onlangs werd bekend dat Bank of America een minderheidsbelang nam in een Serie D investeringsronde waar 300 miljoen dollar is opgehaald.

Eerdere investeerders zijn Peter Thiel en ook PayPal, die honderden miljoenen dollars in de scale up staken. De betaalgigant maakt namelijk gebruik van de ItBit exchange van Paxos om aan zijn bitcoin te komen. De brokerage arm van Paxos koopt deze bitcoin op de wereldmarkt via tussenpersonen.

The Block sprak met Walter Hessert, hoofd strategie bij Paxos.

‘De naam Pax Dollar en de USDP ticker appelleren veel meer aan de Amerikaanse dollar dan onze eerdere naam’.

De verandering, bijgewerkt in een smart contract, gaat per 31 augustus in. Hessert laat verder weten een stijgende vraag naar stablecoins.

Dekking

Paxos slaat zichzelf op de borst dat zij wel gereguleerd zijn en haar concurrenten zoals Tether (USDT) en Centre (USDC) “ongereguleerd” noemde.

Hessert verklaart dat de stabiele munten voor honderd procent zijn gedekt door cash en cash equivalenten zoals staatspapieren en korte termijn staatsobligaties.

Tether publiceert na druk van de autoriteiten een kwartaalrapportage waarin men inzicht geeft in de dekking van USDT, nog steeds de meest gebruikte stablecoin in de markt.

Centre heeft onlangs aangekondigd dat USDC vanaf september alleen nog gedekt wordt door cash en staatspapieren.

Deze twee munten zijn de onbetwiste nummer één en twee van bitcoin markt, zo blijkt uit data van dezelfde Block.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsstablecoins

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...