StarkWare lanceert fonds van $1 miljoen voor het schalen van Bitcoin

4359 totale weergaven
bitcoin volatiliteit

StarkWare lanceert een onderzoeksfonds van $1 miljoen om onderzoek naar OP_CAT te promoten. Het doel is om de potentie te ontdekken van de technologie voor het schalen van Bitcoin en de blockchain-gemeenschap in zijn algemeenheid.

Het doel is om niet alleen Bitcoin, maar ook Ethereum op te schalen met ZK-technologie. “We zijn geen Ethereum maxi’s; we zijn scaling maxi’s”, aldus StarkWare.

ZK tech voor Bitcoin

StarkWare CEO en cheat-proof ZK cryptografie ontdekker Eli Ben-Sasson legt uit dat Bitcoin “vandaag al machtig is, maar nog maar een fractie voorstelt van wat het kan zijn.”

“Crypto kan de digitale wereld en finance schoner maken. Het kan integriteit terugbrengen naar geld en de machtsbalans in de samenleving herstellen, door de macht weg te nemen van Big Tech en individuen weer machtig maken […] om die reden hebben we een visie nodig die dit laat zien.

Zo’n visie is niet compleet met het opschalen van de blockchain die dit geweldige project begon.”

Op dit moment onderzoekt de Bitcoin-gemeenschap de voordelen van OP_CAT. Als het voorstel wordt goedgekeurd, dan opent dat de mogelijkheid van STARK scaling op de blockchain van Bitcoin.

StarkWare ondersteunt OP_CAT, omdat dat volgens hen de veiligste manier is om Bitcoin te schalen.

Bitcoin in de plus

Wat de koers betreft gaat het voorzichtig weer de goede kant op met Bitcoin. Vandaag staat er een plus van 1,15% waarmee er een Bitcoin koers van $70.070 op de borden staat.

Daarmee heeft Bitcoin een market cap van $1,3 biljoen dollar. Ethereum klokt vandaag binnen op een koers van $3.800 en staat een schamele 0,27% in de plus. Ethereum kent op dit moment een market cap van $456 miljard dollar.

Wat dat betreft staat Bitcoin dus nog ruim voor op Ethereum en is er nog lang geen sprake van de “flippening” waar de gemeenschap van Ethereum zo op hoopt.

Mogelijk kan de lancering van de Ethereum ETFs voor een inhaalslag zorgen voor de munt van Vitalik Buterin.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....