Start Binance met margin trading? Opties voor bitcoin en altcoins

Binance lijkt binnenkort margin trading te gaan implementeren. Dat blijkt uit een tweet van ceo Changpeng Zhao (CZ). Ook vond een oplettende Redditor negen handelsparen in de code. Wanneer handelaren aan de slag kunnen met deze nieuwe optie is nog niet bekend.

De kans is aanwezig dat de cryptobeurs begint met de volgende koppeltjes:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

?s=19

Margin trading

Margin trading (ook wel handelen met een hefboom genoemd) is beleggen met geleend geld. Je kunt hiermee hogere rendementen halen dan met je normale handelsportfolio. Tegelijkertijd kun je natuurlijk ook veel meer verliezen.

Met de huidige controverse rondom Tether (USDT) ligt het voor de hand dat bovenstaande handelsparen met een andere stablecoin dan USDT tot stand komen. Naast hints naar margin trading liet CZ ook een hint vallen over een mogelijke stablecoin op zijn platform. Uiteraard uitgegeven door Binance zelf.

Geen nieuw idee

In de originele whitepaper van Binance stonden een hoop toekomstplannen. Het werd al vrij vroeg duidelijk dat het bedrijf meer wilde zijn dan alleen een cryptobeurs waar je cryptocurrency's koopt en verkoopt.

In een korte opsomming werden een paar toekomstige functionaliteiten van het platform benoemd:

Als je naar het bovenstaande rijtje kijkt dan kun je zien dat Binance aardig op weg is. Het verhandelen van verschillende valuta tegenover elkaar (spot trading) kan al sinds de lancering van het platform.

Margin trading lijkt er nu aan te komen en aan de decentrale exchange (DEX) wordt gewerkt. Die moet gaan draaien op een eigen Binance Blockchain. Het bedrijf groeit gestaag door en lijkt binnen de cryptocommunity veel goodwill te hebben. Dat is overigens niet bij iedereen het geval.

Vanuit de hoek van bitcoiners zie of hoor je termen als 'shitcoin casino' regelmatig voorbij komen. Dat lijkt op dit moment de cryptobeurs weinig te deren. Zelfs de eigen Binance Coin (BNB) doet het bijzonder goed in de huidige markt.

Kijk ook ons interview met de chief financial officer van Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)