Steeds minder nieuwe bitcoin pinautomaten in 2022

Er worden steeds minder nieuwe bitcoin pinautomaten (of ATM’s) geïnstalleerd. In 2022 zien we een constant dalende trend. Dat blijkt uit data van Coin ATM Radar.

De industrie heeft te maken met snel veranderende regels. Jaren geleden was een pinautomaat een ideale manier om anoniem bitcoin te kopen. Tegenwoordig gelden er bijna overal bepaalde limieten. Kom je daar boven dan moet je jezelf identificeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarnaast is bitcoin compleet digitaal. Er zijn tal van andere manieren om aan bitcoin te komen zonder naar een fysiek apparaat te gaan.

Let op! Het gaat hier om data van één platform. De exacte aantallen zijn niet bekend.

De cijfers

2021 was een recordjaar voor bitcoin ATM‘s. Volgens datawebsite Coin ATM Radar werden er nog nooit zoveel pinautomaten met bitcoin geïnstalleerd. Inmiddels is die trend echter flink aan het dalen.

Volgens Coin ATM Radar lag de piek in augustus. Er kwamen toen in totaal 2.037 pinautomaten bij.

In onderstaande grafiek zie je precies wanneer het aantal installaties minder werd.

Steeds minder nieuwe bitcoin pinautomaten in 2022

Terug naar normaal

De interesse in pinautomaten is in sommige landen nog hoog. Zo is er in El Salvador op nationaal niveau werk van gemaakt om ATM’s te installeren. Ook verschillende retailers in bijvoorbeeld de Verenigde Staten ondersteunen bitcoin in hun pinautomaten.

Het aantal bitcoin ATM’s blijft echter wel nog stijgen. Het zou gaan om minstens 37.000 apparaten wereldwijd. Er vallen regelmatig bedrijven en locaties af, maar tot nu toe komen er meer bij dan dat er verdwijnen.

In de praktijk zien we bijvoorbeeld dat in Groot-Brittannië alle bitcoin pinautomaten zijn gestopt. Zij hebben allemaal geen licentie bij de toezichthouder.

Steeds minder nieuwe bitcoin pinautomaten in 2022
Lees meer over:
bitcoin atmBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...