Stijging van 39% of meer is bullish signaal voor bitcoin

De recente bitcoin stijging is goed nieuws voor verdere prijsontwikkeling. Dat blijkt in ieder geval uit data uit het verleden.

Resultaten uit het verleden beiden geen zekerheid of garanties. Toch is het nuttig om soms achterom te kijken. De prijs van bitcoin staat bekend als erg volatiel. Soms schiet de prijs naar ongekende hoogtes met recordprijzen. Maar het merendeel van de tijd schommelt de dagkoers een stuk onder de all time highs. De meest recente piek rond $69.000 zagen we bijvoorbeeld maar een hele korte periode.

Bitcoin startte 2023 met een prijs rond $16.800. Inmiddels staan we rond $23.000. De stijging komt neer op zo’n 39%.

In onderstaande tabel zie je soortgelijke grote prijssprongen van bitcoin van 2014. De laatste keer (in oktober 2021) dat de prijs procentueel zo veel steeg, kregen we flink wat dalingen te verduren. De keren daarvoor zag de bitcoinwereld er een stuk beter uit.

Bron: Twitter (@ValkyrieFunds)
Bron: Twitter (@ValkyrieFunds)
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...