Storing bij Coinbase voor Amerikaanse bankrekeningen

479 totale weergaven

Coinbase had vandaag te maken met een nieuwe tegenvaller. De Amerikaanse beurs had problemen met het verwerken van banktransacties in de Verenigde Staten.

De problemen zorgde er in de praktijk voor de klanten in de VS geen dollars konden opnemen. Het gaat specifiek om problemen met de 'Automated Clearing House Network'. Dit is een systeem om geld te versturen voor Amerikaanse banken onderling. Daar ging dus blijkbaar iets mis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het probleem lijkt inmiddels weer opgelost.

Gevolgen

De gevolgen zullen niet per se gigantisch zijn. Voor een enkeling kan het echter wel flink vervelend zijn als je even niet bij je geld kunt. Coinbase gaf aan dat andere opties zoals PayPal of een creditcard nog wel werkte.

Het handelsplatform werd voor zover bekend niet geraakt door de problemen.

Opmerkelijk is trouwens dat iDEAL niet meer beschikbaar is bij Coinbase. Die situatie kan wel veranderen nu de Amerikanen door de keuring zijn bij De Nederlandsche Bank.

Problemen met betaalverwerkers heeft iedereen wel eens last van. De precieze reden weten we niet voor het schrappen van iDEAL (of andere betaalopties), maar het heeft waarschijnlijk met lokale regelgeving te maken. In het geval van de storing van vandaag lag het probleem dus bij een betaalnetwerk voor banken.

Lees meer over:
bankCoinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...