Wells Fargo geeft advies: verkoop COIN, koers daalt direct met 10%

Coinbase ging in 2021 naar de beurs met hun aandelen, dat is echter nog geen onverdeeld succes. Wells Fargo heeft een duidelijk advies: verkoop je aandelen in cryptobedrijven. De koers van het aandeel (COIN) dook met 10% naar beneden kort na het bericht.

Wells Fargo is de derde bank van Amerika. Zij waarschuwen voor de blootstelling aan aandelen in de industrie vanwege de onzekerheid in de wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase zit in de hoek waar de klappen vallen. Een combinatie van meer concurrentie, een negatief marktsentiment en dalende handelsvolumes zorgen voor een bijzonder matig koersverloop. Het aandeel staat ruim 82% lager dan tijdens de lancering in 2021.

Volgens CNBC geeft Wells Fargo een prijsdoel van $57 per aandeel voor COIN. Momenteel hangt de prijs rond $61,50.

Wells Fargo geeft advies: verkoop COIN, koers daalt direct met 10%
De aandelenkoers van Coinbase volgens Google

Analist Jeff Cantwell geeft aan dat de verkoopdruk simpelweg te groot is. Coinbase verloor $1 miljard in het tweede kwartaal van 2022. En de markt lijkt voorlopig ook niet aan te trekken. Dat heeft gevolgen voor het vertrouwen in de toch al moeilijke aandelenmarkt.

Naast het normale risico van een aandeel, heb je met Coinbase ook te maken met een relatief jonge markt. De bitcoinmarkt staat bekend om schommelende interesses met hoge pieken en diepe dalen. Dat biedt geen zekerheid voor de gemiddelde investeerder. In onzekere tijden zijn er andere aandelen te bedenken waar je in wil zitten, als dat uberhaupt interessant is voor de gemiddelde belegger.

Concurrenten als FTX en Binance pakken een steeds groter deel van de markt af van Coinbase. Het is de vraag of en hoe het sentiment nog omdraait. Het is ook algemeen bekend dat grote beurzen weer recordcijfers kunnen schrijven als er nieuw prijsrecords worden gebroken. Met een bitcoin koers onder de grens van $20.000 hoeven we daar voorlopig ook niet op te hopen.

Lees meer over:
Coinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...