Analist die de correcties van 2022 voorspelde, verwacht nu een bitcoin rally

De analist die eerder de koersdalingen voor 2022 voorspelde, verwacht voor de komende dagen een rally van bitcoin. Het gaat om de analist Capo, die een following van ruim 500.000 mensen opbouwde op Twitter. Volgens Capo is bitcoin uit een diagonale weerstand gebroken en op weg om zijn target van 23.000 dollar te bereiken.

Verkoopvolume daalt

De uitbraak van bitcoin vond volgens Capo plaats na het vormen van een lokale bodem vanwege een dalend verkoopvolume. "Meer bitcoin bijgekocht. De risico/beloning verhouding staat op 2,75 en het totale risico op deze trade is 3 procent", aldus Capo over de manier waarop hij deze situatie aanvliegt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de korte termijn verwacht Capo dus een stijging naar 23.000 dollar, maar daarna ziet het er allemaal een stuk minder gunstig uit. Als we dat niveau aantikken, dan verwacht Capo namelijk een nieuwe daling die bitcoin onder de 20.000 dollar brengt.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin met een koers van 20.020 dollar net boven de belangrijke psychologische grens. Capo roept al langer dat bitcoin de komende dagen naar 23.000 dollar gaat, dus we zullen snel zien of zijn voorspellingen enige waarde dragen.

Donkere wolken blijven hangen

De voorspelling van Capo gaat dus niet over een duurzame rally, maar een korte opleving naar de 23.000 dollar. Op zich zou dat kunnen, want komende woensdag is het weer de beurt aan de Federal Reserve om de nieuwe Amerikaanse rente bekend te maken.

De verwachting is dat zij met een renteverhoging van 0,75 procent op de proppen komen, maar de markt geeft een renteverhoging van 1 procent ook nog een kans van 15 procent. Er is dus een kleine mogelijkheid dat we een stevige renteverhoging van 1 procent voor de kiezen krijgen.

Al is een renteverhoging van 0,75 procent ook niet mis, zeker niet als je bedenkt dat de rente momenteel op 2,25 to 2,5 procent hangt, waardoor een verhoging van 0,75 procent relatief gezien behoorlijk flink is. Het is echter nog maar de vraag of de Federal Reserve daarmee de inflatie van 8,3 procent onder controle kan krijgen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....