Strengere regels voor Tether, maar bitcoin beleggers blijven optimistisch

Strengere regels voor Tether, maar bitcoin beleggers blijven optimistisch

Als we kijken naar de bitcoin grafiek vanuit het dagelijkse- of wekelijkse perspectief, dan ziet het er allemaal mistroostig uit voor bitcoin.

We maken sluiten vrijwel iedere periode dieper af dan de voorgaande en we zijn ver verwijderd van de all-time high van 69.000 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Interessant genoeg viel de piek van 69.000 dollar samen met het nieuws vanuit de Verenigde Staten dat de inflatie het hoogste niveau in 30 jaar tijd had bereikt, maar dat positieve sentiment draaide kort daarna weer om na het faillissement van het Chinese Evergrande.

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Handelaren niet bang voor stablecoin wetgeving

Kort na de correctie vanwege het nieuws uit China sprongen wetgevers en beleidsmakers op de markt voor stablecoins en werd duidelijk dat er strenge wetgeving aan zit te komen. De eerste geluiden in deze richting kwamen na het weigeren van de VanEck spot bitcoin ETF op 12 november op basis van de onzekerheid rondom de financiële situatie van Tether (USDT) en de manipulatie van de bitcoin koers.

Op 14 december vond in het Amerikaanse senaat een verhoor plaats met stablecoins als het grote onderwerp, waarbij de focus lag op het beschermen van de consument en de risico's die aan dit nieuwe financiële instrument kleven.

Op 17 december sprak de Amerikaanse Financial Stability Oversight Council (AFSOC) zijn zorgen uit over de adoptie van stablecoins en andere digitale assets. "De raad beveelt de staat en federale wetgevers aan de beschikbare wetgeving door te spitten om gereedschap te vinden dat toegepast kan worden op digitale assets," aldus de AFSOC.

Het doel van de wetgeving die er op korte termijn moet komen is waarschijnlijk om de markt wat meer te controleren. Grote handelaren lijken hier tot nog toe in ieder geval nog niet van onder de indruk.

Grote vissen worden bullish

Op basis van de data die we van Binance, OKEx en Huobi hebben lijkt het gros van de handelaren de zaak in ieder geval nog positief in te zien. Door een analyse te maken van alle posities van de klanten, kan worden gezegd of deze professionals op dit moment bullish of bearish zijn.

Ondanks de correctie van 19 procent sinds 3 december zijn de grootste handelaren op Binance, Huobi en OKEx nog altijd extra geld aan het toevoegen op long-hefboomposities. Wat aangeeft dat ze vertrouwen hebben in de bitcoin koers op de korte termijn.

Binance is de enige beurs waarbij de zogenaamde 'long-to-short' verhouding enigszins meer in de richting van de shorts is bewogen van een verhouding van 1.09 naar 1.03. Deze impact is meer dan opgevangen door de handelaren van OKEx die hun de verhouding op het platform vergrootten van 1.51 naar 2.91 in twee weken tijd.

Het betekent dat ervaren handelaren op dit moment 'de dip kopen' voor zover je daarvan kan spreken met een bitcoin op 49.000 dollar op het moment van schrijven. Zeker als je de koers vergelijkt met een jaar geleden gaat het helemaal niet zo slecht als ons gevoel ons soms probeert te vertellen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties