Strike integreert bitcoin lightning in populair kassasysteem VS

Jack Mallers, CEO van Strike, maakt bekend dat de software van zijn bedrijf wordt geïntegreerd in de betaalopties van Fiserv. Dit is het moederbedrijf van Clover.

Nieuwe betaaloptie

Het gaat om een betaalfeature bij kassa's, ook wel de point-of-sale software genoemd. Naar verluidt heeft Strike een proefintegratie met Clover gelanceerd, waardoor verkopers bitcoin via het lightning network kunnen accepteren.

Fiserv is niet een hele bekende naam in Nederland, maar deze Amerikaanse multinational is een grote speler in de betaalmarkt. Lightning is daarnaast een secundaire laag bovenop bitcoin, wat zich precies richt op het schaalbaar maken van bitcoin.

Winkeliers kunnen nu bitcoin betalingen accepteren van iedereen in de wereld. Het wordt dan automatisch omgezet in fiatgeld, waardoor de merchant zich geen zorgen hoeft te maken over de volatiliteit.

Dat betekent ook dat je met iedere wallet kunt betalen; je hoeft als betaler niet per se zelf een Strike-wallet te hebben, maar kunt met Muun, je eigen node of bijvoorbeeld Cash App afrekenen.

Testperiode

De samenwerking betreft een testperiode van 90 dagen. In theorie zijn lightning betalingen sneller, goedkoper en makkelijker dan fiatbetalingen, maar de praktijk moet dat nu dus gaan uitwijzen. Ze gaan in deze periode kijken hoe veel er gebruik gemaakt wordt van deze (nieuwe) dienst.

Je kunt naar verluidt bij The Brewer's Kettle terecht om met bitcoin te betalen. Op Twitter deelt Mallers een testbetaling via het kassasysteem.

Na de pilot wil Strike in de Clover-appstore komen en daarna de directe integratie in Clover aanbieden. Dit zou lightning standaard als betaaloptie (kunnen) inschakelen voor alle verkopers die Clover gebruiken, naast de welbekende betaalkaartnetwerken zoals Visa en MasterCard.

De samenwerking lijkt een beetje op die met NCR en Blackhawk, die Mallers vorig jaar op de conferentie in Miami aankondigde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!