Stripe moet 1.000 man ontslaan

Stripe moet 1.000 man ontslaan

Betalingsverwerkingsbedrijf Stripe schrapt meer dan 1.000 banen, of 14% van zijn personeel, zo meldt persbureau Bloomberg. De reorganisatie is op te maken uit een memo van Patrick Collison, CEO van het bedrijf.

De betaalverwerker heeft al eerder zijn tenen in het cryptowater gestoken. Zo kunnen webshops Stripe zo instellen dat consumenten kunnen betalen met USDC, de stablecoin van Circle en Coinbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook heeft Stripe in mei een samenwerking bekendgemaakt met OpenNode voor fiat-naar-bitcoinbetalingen. Winkeliers kunnen inkomende betalingen in euro's of dollars omwisselen in bitcoin.

Met deze nieuwe functies kunnen winkeliers inkomende betalingen in dollars (of euro's) gewoon omzetten naar bitcoin. Als je automatisch bitcoin wil sparen als bedrijf én je maakt gebruik van Stripe dan kan dat.

OpenNode zei destijds in een verklaring: 'De app biedt bedrijven een eenvoudige en veilige manier om inkomende betalingen in realtime, automatisch of op aanvraag om te zetten in bitcoin.'

Lees meer over:
betalingen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties