Stripe moet 1.000 man ontslaan

Betalingsverwerkingsbedrijf Stripe schrapt meer dan 1.000 banen, of 14% van zijn personeel, zo meldt persbureau Bloomberg. De reorganisatie is op te maken uit een memo van Patrick Collison, CEO van het bedrijf.

De betaalverwerker heeft al eerder zijn tenen in het cryptowater gestoken. Zo kunnen webshops Stripe zo instellen dat consumenten kunnen betalen met USDC, de stablecoin van Circle en Coinbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook heeft Stripe in mei een samenwerking bekendgemaakt met OpenNode voor fiat-naar-bitcoinbetalingen. Winkeliers kunnen inkomende betalingen in euro’s of dollars omwisselen in bitcoin.

Met deze nieuwe functies kunnen winkeliers inkomende betalingen in
dollars (of euro’s) gewoon omzetten naar bitcoin. Als je automatisch
bitcoin wil sparen als bedrijf én je maakt gebruik van Stripe dan kan
dat.

OpenNode zei destijds in een verklaring: ‘De app biedt bedrijven een eenvoudige en veilige manier
om inkomende betalingen in realtime, automatisch of op aanvraag om te
zetten in bitcoin.’

Lees meer over:
betalingen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...