Succesvolle handelaar wordt voorzichtig aan bullish over bitcoin

De pseudonieme analist DonAlt, die er op een kunstige wijze in slaagde om de bodem van november 2022 te voorspellen voor bitcoin, zegt dat hij weer bijna bullish is over bitcoin. In een nieuwe strategie-sessie op YouTube vertelt hij aan zijn 50.800 abonnees dat de opwaartse trend van de grootste digitale munt op aarde waarschijnlijk nog niet voorbij is.

Normaal gesproken daalt bitcoin hard als er een belangrijke weerstand wordt bereikt, maar ditmaal blijft de koers verrassend stabiel rondom de 30.000 dollar.

Goed teken?

Volgens DonAlt is het een goed teken dat bitcoin nog niet verder is weggezakt en zegt dat vooral dat de bears ook hun momentum beginnen te verliezen. Wellicht heeft DonAlt Gelijk, want vandaag staat bitcoin in ieder geval op een mooie plus.

De koers van 30.000 dollar is met de huidige koers van 28.279 dollar nog relatief ver weg, maar het begint weer ergens op te lijken. Voor de afgelopen 24 uur staat er op dit moment een plus van 4,69 procent op de borden, terwijl het over de afgelopen zeven dagen zelfs om 6,05 procent gaat.

"Ik ben weer een beetje aan de bullish kant van het verhaal aan het spelen, maar nog niet op grote schaal. Maar dat is waar ik nu met mijn gedachten zit, omdat we lager hadden moeten zitten, maar dat dus niet het geval is", aldus DonAlt.

De weg omhoog

Kan bitcoin vanaf hier dan weer de weg omhoog inzetten? Het zou fantastisch zijn als het op deze manier weer een vervolg kan geven aan het jaar 2023 dat tot nu toe erg sterk is begonnen voor bitcoin.

Op het moment van schrijven staat er een plus van ruim 65 procent op de borden voor dit jaar. Dat is op zichzelf al voldoende om van een zeer succesvol jaar te spreken. Maar dat neemt niet weg dat er nog meer ruimte is om te groeien.

Aan de andere kant zijn er nog altijd de macro-economische omstandigheden die niet in het voordeel van bitcoin spreken. Sterker nog, de nog altijd hoge inflatie zorgt ervoor dat de rentes waarschijnlijk nog relatief lang op dit hoge niveau moeten blijven.

Dat is iets wat op de lange termijn waarschijnlijk op de bitcoin koers blijft drukken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....