Superster Serena Williams investeert in crypto exchange Coinbase

Serena Williams komt naar buiten met een nieuw investeringsvehikel Serena Ventures. En crypto exchange Coinbase is één van haar dertig investeringen. Dat meldt de tennisster op haar Instagram account aan 10.9 miljoen volgers. Coinbase is samen met Binance het enige bedrijf dat meer dan één miljard dollar waard is in de crypto industrie.

Serena Williams in crypto exchange Coinbase

In 2014 stilletjes opgericht, maakt ze nu bekend dat ze al vijf jaar werkt aan het uitbreiden van haar portfolio. Ze richt zich op talentvolle vrouwelijke ondernemers, en op creatieve techbedrijven, al dan niet geleid door vrouwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Serena Williams"]In 2014, (yes I know I can keep a secret) I launched Serena Ventures with the mission of giving opportunities to founders across an array of industries. Serena Ventures invests in companies that embrace diverse leadership, individual empowerment, creativity and opportunity.[/penci_blockquote]

Naast Coinbase staan bedrijven als scheermesmerk Billie, organische babyvoeding My Little Spoon en co-workingspace keten Wing.

Coinbase, 'unicorn' in crypto

Coinbase is samen met Binance één van de weinige unicorns in de crypto industrie. De geschatte bedrijfswaarde van Coinbase is $8 miljard. Het bedrijf kwam diverse malen in het nieuws afgelopen week. De crypto-to-cryptohandel is uitgebreid naar de volgende elf landen:

In een recent onderzoek van persbureau komt naar voren dat de bruto omzet van Coinbase komt op $520 miljoen in 2018, lager dan verwacht.

Onlangs heeft de scale up uit San Francisco ook afscheid moeten nemen van drie senior managers.

Binnenkort wordt ook een pinpas en creditcard gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. Met de Coinbase Card, gekoppeld aan je accountbalans, kan er contactloos, met pin en chip bij winkels en webshops afgerekend worden.

Derde partijen zetten de cryptovaluta bij de point-of-sale om in fiat geld zoals de euro en de Britse Pond. De kaart is ook compatibel met pinautomaten.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht van zaterdag 20 april

Bron: DailyHodl

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...