Stellar (XLM) blockchain faciliteert het versturen van vouchers naar opkomende landen

992 totale weergaven

Sponsored post – SureRemit, gebouwd op de Stellar (XLM) blockchain, geldt als een uitdager in de remittance-markt. Met de ‘Remit Token’ (RMT) faciliteert SureRemit wereldwijde geldoverschrijvingen. Maak kennis met dit interessante project.

Wie is SureRemit?

SureRemit maakt net zoals SureGifts, SureBids en SureCredit, onderdeel uit van de de SureGroup. SureGroup heeft vouchers/giftcard en Corporate Rewards in Afrika op de kaart gezet.

SureRemit is een ‘non-cash remittance’ platform, gebouwd op de Stellar Blockchain. De ‘Remit Token’ (RMT) faciliteert SureRemit wereldwijde geldoverschrijvingen.

‘Non-cash’ houdt in: het verzenden van e-vouchers en e-Gift Cards via het SureRemit platform. SureRemit beschikt over een snelgroeiende wereldwijd merchant/retail netwerk.

De ‘SureRemit Goes Global!’ campagne is nu volop aan de gang, elke dag gaat er een nieuw land live. Het is  bijvoorbeeld mogelijk om vouchers voor winkels en webshops uit dat land aan te schaffen via het SureRemit platform. Bekijk hier welke landen de afgelopen weken beschikbaar zijn gemaakt.

Lees hier de whitepaper van SureRemit (PDF)

Wat doet SureRemit?

SureRemit speelt in op de behoefte om goedkoop, snel en veilig waarde grensoverschrijdend te verzenden. Immigranten kunnen op verschillende manieren contant geld naar hun familie/vrienden te sturen. Daar zijn vaak hoge kosten en lange transactietijden mee gemoeid.

Bovendien weet de verzender niet waar het geld blijft. Met SureRemit weten ze dat wel. Via de SureRemit App koop je bijvoorbeeld een voucher en verstuur je deze (per email/sms) naar de ontvanger. Of je koopt vouchers voor schoolboeken, kleren, mobiele prepaid top-ups etc. Zelfs energierekeningen en tv-abonnementen zijn af te rekenen.

Aanschaf van de RMT-token kan via de SureRemit App. Betalen kan via een debit/credit card, PayPal of met cryptomunten. De vouchers zijn binnen enkele seconden verzonden en ontvangen. Snel, goedkoop, efficiënt en risicoloos.

SureRemit heeft een uitgebreid retailnetwerk opgebouwd en is wereldwijd actief. Het netwerk groeit: er zijn inmiddels meerdere partnerships gesloten om andere markten te betreden. Het bedrijf is actief in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Europa, Zuid/Latijns Amerika en Azië.

Waarom SureRemit?

Wereldwijd zijn er 250 miljoen mensen die jaarlijks meer dan 600 miljard dollar naar familie/vrienden in hun thuisland verzenden. 40% van deze ‘remittances’ is voor basisbehoeften zoals boodschappen, medicijnen, kleding, schoolbenodigdheden en energie.

Het verzenden van geld is vaak duur (7% tot 12% van de waarde), tijdrovend (24 tot 72 uur) en in veel gevallen zelfs erg lastig. Wereldwijd zijn er circa twee miljard mensen niet over een bankrekening of identiteitsbewijzen beschikken.

Deze 4 problemen lost SureRemit op

 1. Kosten
  SureRemit rekent geen hoge kosten voor haar dienstverlening: 0% tot 2% aan transactiekosten. In sommige gevallen is de dienstverlening zelfs gratis.
 2. Transactieduur
  Er zijn geen lange levertijden, er is een directe verzending van de voucher naar de ontvanger. Ook is de verzender verzekerd van het juiste gebruik van het geld/de voucher.
 3. Regulatie
  Om een voucher te ontvangen geldt geen identificatieplicht. Bij transacties eisen toezichthouders vaak een identificatieplicht. Maar zeer veel mensen hebben geen ID kaart en zijn dus buitengesloten.
 4. Veiligheid
  Zonder risico’s waarde ontvangen in vouchers. Geld ophalen bij een geldwisselkantoor kan gepaard gaan met risico’s. Er zijn vele gevallen bekend van geweld, berovingen en moord.

De verwachting is dat de wereldwijde remittance industrie in 2022 $1.000 miljard bereikt. In 2025 gaat het om zelfs $1.400 miljard. Dit is gebaseerd aan de hand van de samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) voor elke regio sinds 2000. De verwachting is dat de wereldwijde remittance industrie met 12% per jaar gaat groeien.

RMT Token en Stellar (XLM)

De Remit-token (RMT) is een utility-token en gebouwd op de Stellar blockchain. Het dient als betaalmiddel op het SureRemit platform. RMT is verkrijgbaar op verschillende cryptobeurzen zoals de decentrale beurs van Stellar (SDEX). Ook de beurzen LATOKEN, Busha en anderen staan op de planning.

De Stellar (XLM) blockchain is niet alleen geavanceerd en veilig. Het geldt als een razendsnelle blockchain en kan zeer veel transacties per seconde aan.

Dit in combinatie met de uiterst lage kosten heeft Stellar een goede reputatie opgebouwd. Onder meer IBM en Deloitte gebruiken deze blockchaintechnologie.

ICO en WhitePaper

De volledige whitepaper kan je hier (http://bit.ly/2tnuPDK) lezen. De ICO van SureRemit was binnen 48 uur uitverkocht (jan 2018). Het project heeft minstens $10 miljoen opgehaald.

De partners van SureGroup/SureRemit zijn onder meer Coca-Cola, DHL, KPMG, Shell en Nestle. Meer dan 200 zakelijke klanten gebruiken de dienstverlening van SureGroup.

Key SureRemit Team members

Olaoluwa Samuel-Biyi is ceo en remittance-specialist. Hij is medeoprichter van Suregifts, venture-partner bij GreenHouse Capital Africa en senior manager van Venture Garden Group. Voorheen was hij business analist bij Jumia Nigeria. Forbes 30 onder 30 jaar.

Babafemi Lawal – Technologisch specialist. Mede-oprichter van SureGifts, voorheen: Head of BI and business analist bij Jumia Nigeria, data management / retail specialist bij Samsung Electronics.

Adeoye Ojo – Operationeel directeur. Medeoprichter van SureGifts, voorheen: e-commerce consultant bij UBA, senior marketinganalist bij Jumia Nigeria.

Selwyn Paehlig – Global Venture Developer. Verantwoordelijk voor de uitbreiding van het SureRemit platform, third party relationships. Voorheen Morgan Stanley, CitiBank, ING en verscheidene startups.

Disclaimer: dit is een gesponsorde post. 

Lees meer over:
sponsoredStellarXLM

  Door: Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...