Technische analyse: bitcoin loopt groot risico om de 20.000 dollar te verliezen

Technische analyse: bitcoin loopt groot risico om de 20.000 dollar te verliezen

De bitcoin koers heeft na de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers op dinsdag 13 september een behoorlijke tik gehad. Waar de koers voor de bekendmaking richting de 23.000 dollar kroop, staat deze inmiddels nog maar krap boven de 20.000 dollar.

Inflatie valt tegen

De verwachting was namelijk dat de inflatie zou uitkomen op 8,1 procent voor augustus. In werkelijkheid lag dit getal op 8,3 procent en was de daling ten opzichte van juli een stuk minder sterk dan gehoopt. De markt reageerde meteen met forse dalingen en de verwachting is dat de Federal Reserve de rente met in ieder geval 0,75 procent verhoogt op 21 september.

Er bestaat zelfs een kans dat de rente met 1 procent omhooggaat tijdens de volgende FOMC-bijeenkomst van de Federal Reserve. Slecht nieuws voor financiële assets en helaas was ook bitcoin daar niet tegen gewapend, zo bleek uit de stevige daling die op het nieuws volgde. Nu consolideert de koers net boven de 20.000 dollar, maar lijkt er meer ellende op komst.

Als we de analyse van Aayush Jindal mogen geloven, dan loopt bitcoin momenteel een groot risico om ook de koers van 20.000 dollar te verliezen. Gebeurt dat, dan is het meer dan mogelijk dat bitcoin aan een daling begint die een nieuw dieptepunt voor deze bearmarkt tot gevolg heeft.

Bitcoin in ede problemen

De bitcoin koers begeeft zich onder de 21.000 dollar in een bearish-zone. Er was even sprake van een korte herstelgolf, maar uiteindelijk bleek dat de beren momenteel de koers controleren en dat de bulls weinig tot niets te zeggen hebben. Bitcoin verloor in alle zwakte ook al tijdelijk de 20.000 dollar, maar handelt daar inmiddels weer boven.

Technische analyse: bitcoin loopt groot risico om de 20.000 dollar te verliezen

Er lijkt zich nu een belangrijke bearish-trendlijn te vormen (blauwe lijn) die momenteel een weerstand plaatst op een koers van 20.250 dollar op de uurgrafiek van bitcoin. Daar ligt nu ook de eerste grote weerstand voor bitcoin. Als we die de komende uren niet weten te doorbreken, dan is er een goede mogelijkheid dat we omlaag moeten kijken.

Als we onder de 20.000 dollar door duiken, dan ligt de eerste steun pas op 19.600 en 19.500 dollar. Verliezen we ook die koersen? Dan moeten we onze ogen richten op de 18.500 dollar. Het is wat dat betreft te hopen dat de 20.000 dollar zich weet te houden en dat bitcoin vanaf hier weer begint te stijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties