Technische uitbraak reden voor de enorme stijging van bitcoin?

8689 totale weergaven
Michael Dell Bitcoin

De hele markt speculeert momenteel over de gigantische koersexplosie van bitcoin. Waar kwam deze plotselinge stijging vandaan? Als je het aan de populaire analist CRG vraagt, dan is er sprake van een “schoonheid van een technische uitbraak.”

Einde van de neerwaartse trend?

Als we naar de grafiek van CRG kijken, dan lijkt hij te suggereren dat de neerwaartse trend van Bitcoin nu echt voorbij is. We zien dat de koers vanaf ~7 juni begon te dalen, maar dat we nu eindelijk door de weerstand aan de bovenkant gebroken zijn.

“Dit is een schoonheid van een uitbraak”, zo is de duidelijke conclusie van de analist. Wat hem eerder opviel was dat de Funding Rates en de Perpetual Futures Basis redelijk vlak bleven, wat meestal voorafgaat aan een sterkere markt.

Dat resulteerde dus in een koerssprong van 8% vanaf de bodem. Volgens CRG is er een grote kans dat we hiermee de omkering van de trend te pakken hebben. “Full send”, zijn de laatste woorden van de analist.

Daarmee geeft hij aan dat hij in ieder geval klaar is voor verdere koersexplosies van bitcoin de komende dagen.

Is de markt overtuigd?

Nu is het de vraag of de markt ook overtuigd is van de trendomkering en er weer kopers komen voor bitcoin. Het probleem van de laatste maanden was dat er niet voldoende vraag was voor een tweede deel van de bullrun.

Dat had uiteraard ook te maken met de macro-economische situatie. In het eerste kwartaal van 2024 liep de inflatie toch nog wat hoger op dan verwacht in de Verenigde Staten.

Daardoor moest de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen steeds meer op de lange baan schuiven en dat begon bitcoin in de weg te zitten. Nu gaan er langzaam weer geluiden op over meerdere renteverlagingen voor 2024 en zien we het sentiment voorzichtig verbeteren.

In de Fear & Greed Index zien we dat nog niet helemaal terug. Het sentiment is verbeterd ten opzichte van gisteren (van 47/100 naar 53/100), maar de markt is nog altijd neutraal.

Afgelopen maand was er nog sprake van hebzucht met een score van 72/100 voor de welbekende Fear & Greed Index.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....