Banken in Texas krijgen groenlicht en mogen nu Bitcoin bewaren

1072 totale weergaven
|

Banken in Texas mogen vanaf nu voor klanten die dat willen bitcoin bewaren. Dit liet het Texasaanse ‘Department of Banking’ gister weten. In een simpele aankondiging stond dat banken nu bevoegd zijn om financiële dienstverlening rondom bitcoin aan te bieden.

Hoe een bank de dienstverlening voor het in bewaring nemen van cryptovaluta precies gaat aanbieden hangt af van de expertise van de bank, risicobereidheid en het business model.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijvoorbeeld, de bank mag kiezen om de klant toegang te geven tot de private keys die bij de passende wallet horen. Een alternatief is dat de bank volledig zelf de bewaring van de private keys van een klant op zich neemt.

De invulling is dus aan de bedrijven zelf. Wel moeten zij voldoen aan alle (lokale en landelijke) wetten, net als elke andere financiële instelling.

Texas en bitcoin

Vorig jaar kwam er een soortgelijk nieuwsbericht naar buiten. De nationale bankieren sector gaf toen ook groen licht voor het interpreteren van een bestaande wet in relatie tot het bewaren van cryptovaluta. Een subtiele verandering in de wet heeft daar overigens momenteel wat twijfels over laten onstaan.

In Texas daarentegen is het nu glashelder. De staat is de laatste tijd aan het groeien tot een pro bitcoin plek. De gouverneur Greg Abbott maakte laatst op twitter zelfs bekend een nieuwe wet te willen gaan doorvoeren waarin de staat zal gaan werken met blockchain technologie. Wat dat allemaal precies in moet gaan houden is overigens nog niet duidelijk.

Ook bitcoin miners vallen binnen het het bitcoinbeleid en maken er goed gebruik van. Door de overvloed aan goedkope en duurzame windenergie en het versoepelde beleid is het een geweldige plek voor miners.

Lees meer over:
Amerikabankbanken