Bitcoin koers boven $45.000, blijft de markt bijkopen?

Bitcoin koers boven $45.000, blijft de markt bijkopen?

De bears hebben op 4 april een flinke overwinning geboekt op de bitcoin koers, maar handelaren wijzen op datapunten in on-chain statistieken en technische analyse die hinten naar een kortstondige dip. Het kan dus zomaar zijn dat we op korte termijn de weg omhoog weer vervolgen.

Na het doorbreken van de 46.000 dollar duurde het tot 45.133 dollar voordat de bulls weer een beetje op adem kwamen. Inmiddels handelen we kort voor het openen van Bitcoin 2022 weer gewoon op 46.600 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Weerstand wordt steun

De zwakte op de bitcoin grafiek op 4 april werd als eerste gespot door de pseudonieme Twitter-analist ShardiB2, die de volgende grafiek publiceerde, waarin hij of zij een reversal spotte op de 4-uur grafiek van bitcoin.

Een meer algemene uitleg van de huidige prijsactie kwam van on-chain analist Matthew Hyland, die de volgende grafiek publiceerde waarin hij de grote steun- en weerstandniveaus voor bitcoin op een rijtje zette.

Volgens Hyland is bitcoin op dit moment in gevecht om de weerstand van 46.000 dollar om te toveren tot de nieuwe steunlijn in de grafiek. Hetgeen betekent dat we nu naar de 52.000 dollar moeten kijken als volgende target. Athans, als we de analyse van Matthew Hyland mogen geloven.

Tekenen van sterke accumulatie

Het is altijd interessant om inzicht te krijgen in welk cohort van de markt op dit moment voor de meeste vraag naar bitcoin zorgt. Wie zijn er aan het accumuleren? Als we de meest recente nieuwsbrief van Glassnode voor waarheid aannemen, dan zijn het op dit moment de shrimps en de whales.

Wat whales betreft zijn het vooral bedrijven als de Luna Foundation Guard en MicroStrategy die zich roeren op de markt. Deze partijen leggen nog maar eens de nadruk op de kwaliteiten van bitcoin als oppotmiddel en zijn aan een fase van serieuze accumulatie bezig.

Bitcoin koers boven $45.000, blijft de markt bijkopen?

In het plaatje van Glassnode is te zien hoe de grote jongens in de laatste twee weken zijn begonnen met accumuleren en de kleine vissen eigenlijk al sinds eind januari aan de gang zijn. Het geeft aan dat de markt optimistisch is over de toekomst van bitcoin in het financiële systeem.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties