Telegram CEO Durov spreekt zich uit over arrestatie, doet DOGS, TON & NOT koersen stijgen

513 totale weergaven
Telegram CEO Pavel Durov betaalt miljoenenborg in Frankrijk maar mag land niet uit
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Telegram CEO Pavel Durov werd op 24 augustus gearresteerd en heeft zich nu voor het eerst uitgesproken over de opmerkelijke arrestatie in Frankrijk. De Franse autoriteiten beschuldigden Telegram van het faciliteren van illegale parktijken en willen daar de CEO voor ter verantwoording roepen.

Het was groot nieuws in de tech- en crypto wereld en er kwam al snel een stroom van berichten op gang ter ondersteuning van Durov. De Russische CEO heeft nu, natuurlijk via zijn eigen Telegram-kanaal, gereageerd op de arrestatie en een aantal redenen gegeven waarom hij verbolgen is over de gang van zaken.

Durov ontevreden over handelswijze Frankrijk

In het Telegram bericht geeft de CEO een opsomming waarom hij vindt dat Frankrijk niet goed gehandeld heeft bij de arrestatie. Het gaat niet eens om de reden waarom Durov gearresteerd is, maar mee om de andere stappen die de Franse autoriteiten hadden kunnen ondernemen volgens hem.

Ten eerste verwees Durov naar het feit dat Telegram in de Europese Unie een officieel aanspreekpunt heeft die beschikbaar is voor alle vragen en opmerkingen rondom wetgeving. De Franse overheid had volgens de CEO dus beter eerst met dat aanspreekpunt contact op kunnen nemen voordat het doorschakelde naar de arrestatie van hemzelf.

Ook hijzelf had op een andere manier gecontacteerd kunnen worden dan direct via een arrestatie. Hij is in Rusland geboren, maar heeft ook een Frans paspoort en was bijvoorbeeld vaak te gast bij het Franse consulaat in Dubai. Ook geeft hij aan ooit actief geholpen te hebben met het tegengaan van terrorisme-dreiging in Frankrijk.

Tot slot is Durov ontevreden over de manier waarop hij gearresteerd is, dit is namelijk op basis van ouderwetse wetgeving gegaan vanuit een pre-smartphone tijdperk. Die wet is dus niet ingericht op dit soort CEO’s van technologiebedrijven en Durov vindt dat er op een andere manier stappen genomen hadden moeten worden.

[social-engagement]

Landen willen meer toegang tot Telegram

Telegram is ontwikkeld als applicatie om veilig te kunnen chatten in privé chats of in grote groepen. Dat is een doorn in het oog van veel landen, die graag een soort van toegang willen om aan de achterkant van Telegram drugsdeals, terrorisme-dreigingen of andere zaken die tegen de wet gaan in de gaten willen houden.

Voor Durov is juist de privacy van Telegram een groot goed en zal de applicatie eerder een land verlaten dan dat het toegang biedt tot de achterkant van de applicatie. Zo is Telegram niet meer beschikbaar in Rusland en Iran. Rusland wou ooit de encryptiesleutel hebben en Iran wou kanalen blokkeren van vredige demonstranten.

Pavel Durov is hiermee in korte tijd een voorvechter geworden van de vrijheid van meningsuiting. Hij vindt dat iedereen online de mogelijkheid moet hebben om in alle privacy met andere contact te kunnen hebben. Het lijkt er niet op dat hij die status op gaat geven door meer samen te werken met autoriteiten zoals de Franse.

Lees ook -> Crypto nieuws vandaag: Volatiliteit of kansen? Ontdek wat experts zeggen

DOGS, TON en NOT stijgen

De link tussen Telegram en de crypto wereld is sterk, mede dankzij Toncoin, één van de populairste cryptomunten ter wereld die ontwikkeld is op de technologie van Telegram. In de afgelopen periode is de Toncoin koers sterk gestegen en inmiddels staat het op $ 4,81, waarmee het een marktwaarde van $ 12,2 miljard heeft.

Toncoin heeft mede door de mededeling van Durov weer een stijging te pakken. In de afgelopen 24 uur is de koers met 3,54% gestegen en het is op dit moment een van de weinige coins die nog door weet blijven te stijgen in een dalende markt.

toncoin koers

Naast Toncoin zijn er nog een aantal crypto tokens die afhankelijk zijn van Telegram. Zo volgende Notcoin, een token die je kunt minen door alleen maar op een knop te klikken. Vervolgens kwam met DOGS de eerste echte meme coin op het netwerk van Telegram.

De verwachting is dat door de vrijlating van Durov en de uiting die hij op Telegram gedaan heeft, de koersen van deze drie cryptomunten dit weekend verder kunnen gaan stijgen.

Andere crypto voor dit weekend

Ga je dit weekend nog verder op zoek naar nieuwe investeringen? Dan helpen we je graag mee! Hieronder bespreken we twee andere cryptomunten die dit weekend, ondanks het matige sentiment in de markt, een goede investering kunnen zijn.

Dat komt doordat het hier gaat om crypto presales die nog een vaste prijs kennen en niet beïnvloed worden door de actie op de markt. In een later stadium worden deze cryptomunten gelanceerd op exchanges en zal er een koers ontstaan op basis van het vraag en aanbod van de token.

Pepe Unchained

Pepe Unchained is een meme coin die al even beschikbaar is in een presale. Dat blijkt wel uit de indrukwekkende opbrengst van meer dan $ 12 miljoen op dit moment. De token brengt de bekende Pepe meme naar haar eigen layer-2 blockchain en lost daarmee veel problemen van de oorspronkelijke Pepe mee op!

Je kunt nu investeren tegen een prijs van $ 0,0095362 en die prijs zal de komende periode, tijdens de presale, verder toenemen. Zodra je de tokens gekocht hebt, kun je deze direct vastzetten in een staking pool, waarbij je een beloning tot wel 167% per jaar mee kunt verdienen.

Crypto All-Stars

Met Crypto All-Stars wordt een revolutionair nieuw staking model op de markt gebracht. Met de nieuwe MemeVault kun je niet alleen de $STARS token staken, maar alle bekende meme coins. Voor deze overzichtelijke manier van staken, krijg je vervolgens $STARS tokens als beloning.

crypto all stars generieke hhoofdabeelding
Crypto All-Stars levert extra rendement op de beste meme coins.

Het crypto project heeft tot dusver bijna $ 1 miljoen opgehaald en biedt investeerders de kans om tegen een voordelig tarief van $ 0,001428 per token $STARS te kopen. Dat doe je gemakkelijk via de website van het project, waar je ETH, UDST of BNB inruilt voor $STARS tokens.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
notcoinTelegramToncoin

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...