Terra Luna koers blijft dalen – wordt eens zo populaire crypto waardeloos of gaat luna herstellen?

Investeerders maken zich zorgen over de Terra Luna Classic. De eens zo populaire crypto levert week na week in, en trade momenteel op $0,00005786. De grote vraag is: gaat luna herstellen, of is de token binnenkort dood en begraven.

Op het moment van schrijven betekent de $0,00005786 koerswaarde een verlies van 5,75% in de afgelopen week, en een verlies van 17,70% over de afgelopen maand.

Anders dan veel andere tokens kan de Lunc ook niet tevreden vaststellen dat er ten opzichte van 1 januari goede resultaten gehaald zijn. De Bitcoin is vanaf dat moment 60% up, Ethereum steeg met 35% en de XRP kon 45% bijschrijven. Terra Luna daarentegen noteert over diezelfde periode een verlies van 60.08%.

Plannen voor herstel

Het gaat dus al een tijd niet goot met de Terra Luna Classic, en dit grijpt de community aan. Meerdere voorstellen worden gedaan om de waarde van de koers te verbeteren.

Zo wordt er al lang vanuit delen van de community gesuggereerd dat er veranderingen moeten plaatsvinden. Zo bestaat er een steeds terugkerend voorstel om de USTC en de LUNC weer aan elkaar te koppelen. Deze voorstellen zorgen echter voor tweespalt onder ontwikkelaars.

Ook kwam er vorige week enigszins schokkend nieuws naar buiten, toen bleek dat een ontwikkelaar die een voorstel had ingediend zodanig ‘gepest’ werd door het team achter de token dat hij zich genoodzaakt zag tegen zijn eigen voorstel te stemmen.

Ondanks dit nieuws blijven ontwikkelaars bezig met nieuwe voorstellen die de token uit het slop moeten trekken. Zo werd onlangs een voorstel ingediend door de gebruik Vegas om 800 miljoen USTC terug te halen en te burnen, en kan gestemd worden over een voorstel om minting en reminting van de USTC te stoppen.

Geen verkeerd moment om te kopen?

Ondanks alle sentimenten geven verschillende technische indicatoren aan dat het helemaal geen verkeerd moment is om LUNC te kopen.

De RSI vandaag haalt een score van 33, wat als een redelijk neutraal signaal kan worden opgevat. De MACD (Moving Average Convergence Divergence) staat zelfs op 0,00000291, wat aangeeft dat er een klein momentum om te kopen is.

Wie naar de technische indicatoren over een maand kijkt, valt bijna van zijn kruk. De RSI (49) en veel andere indicatoren geven aan het juist het moment is om te kopen, alhoewel de moving averages nog een beetje achterblijven bij dit sentiment.

terra luna technische indicatoren
Tijd om Terra Luna te kopen? Bron: TradingView

Kijken we naar de grafiek van de Terra Luna koers, dan valt op dat deze sinds de laatste bounce (op 12 september) vrijwel op hetzelfde niveau is gebleven. Dit doet vermoeden dat op korte termijn een hertest op de resistance (rond de $0,0000640) mogelijk is. Mocht deze retest lukken, dan kan de token op dit niveau blijven, aangezien de support al bijna een maand niet aangevallen is. De laatste grote val door de support was immers op 16 augustus.

grafiek Terra Luna Classic
Terra Luna Classic grafiek. Bron: Tradingview

Wat betreft de langere termijn lijkt LUNC voor de zoveelste maal op een kruispunt te staan: developers, projectteam en de community moeten overeenstemming bereiken en stappen zetten om de token te kunnen laten groeien. Lukt dit niet, dan zal de terra luna koers nog lange tijd in waarde blijven dalen.

De beste crypto alternatieven voor Terra Luna Classic

Gaat luna herstellen of niet? Het blijft eigenlijk een groot vraagteken, zowel voor investeerders, analisten als voor de ontwikkelaars zelf. Wie verstandig is, zorgt voor een divers crypto portfolio waarin ruimte is voor meerdere tokens. Niet alleen de meest populaire crypto kan hierin meegenomen worden, soms kun je ook een gokje wagen met een kleinere presale token. Wat zijn de beste crypto alternatieven nu de Terra Luna Koers in limbo zit?

Wall Street Memes

Een token die de aandacht van veel investeerders en analisten heeft weten te trekken is de Wall Street Memes. De WSM is een community meme coin, die in haar presale meer dan $25 miljoen op heeft weten te halen.

De WSM komt voort uit de Wall Street Bets beweging, een groep online investeerders die zich in 2021 op Reddit wist te verenigen en zodoende voor de zeer winstgevende AMC en GameStop rallies kon zorgen. Nu zijn zij terug met een eigen token.

Deze token, gericht op kleine investeerders, heeft voor het nodige enthousiasme gezorgd. Op verschillende social media accounts heeft de token al meer dan 1 miljoen volgers. Dit zorgde voor een presale opbrengst van $25 miljoen, en het feit dat de token haar entree mag maken op tier 1 exchanges.

Mede hierdoor zal de token pas na de launch de aandacht krijgen van gevestigde investeerders. Gedacht wordt dat de market cap na de exchange listing als een raket kan gaan stijgen.

De presale eindigt op 25 september, dus wie zeker wil zijn van een ticket voor deze raket naar de maan (en misschien wel de sterren) kan de tokens nu nog voor $0,337 per stuk kopen in de presale.

>>> Naar de Wall Street Memes presale <<<

Bitcoin BSC

Ook Bitcoin BSC is een token die door veel analisten een grote potentie wordt toegedicht. Deze token is namelijk een Bitcoin spin-off (dus niet gelieerd aan de originele Bitcoin) die de tokenomics combineert, maar wel haar eigen verbeteringen doorvoert.

Zo zal de Bitcoin BSC draaien op de betrouwbare, stabiele en snelle Binance Smart Chain. Dankzij het gebruik van deze chain profiteer je van lage transactiekosten, en heb je bovendien extra betaalgemak dankzij het formaat van Binance (de grootste crypto exchange ter wereld).

Daar komt nog bij dat deze token, anders dan de Bitcoin, gebruik maakt van smart-contracts waardoor het stake-to-earn mechanisme kan worden toegepast. 69% van het totale aantal tokens (21 miljoen in totaal) zal via staking aan de community worden uitgekeerd. Dit is een mooie kans om een passief inkomen te genereren.

Bovendien is staking veel milieuvriendelijker dan het proof-of-work mechanisme van Bitcoin. Bitcoin minen is namelijk nogal vervuilend, aangezien hiervoor duizenden supercomputers dag en nacht op vol vermogen staan te werken. Wat dat betreft hebben stake-to-earn tokens als de BTC BSC de toekomst.

De token heeft een soft cap van $4 miljoen, waarvan al meer dan de helft opgehaald is. Wie ook nog mee wil doen aan de presale, kan tokens kopen via de website voor $0,99 per stuk. Wie de nieuwe crypto de tijd geeft om te groeien kan rekenen op een inkomen uit staking en koersstijgingen.

>>> Naar de Bitcoin BSC Presale <<<

Launchpad XYZ

Tot slot willen wij Launchpad XYZ niet onvermeld laten. Launchpad en haar native token, de LPX, hebben namelijk dankzij een vernieuwend platform de potentie om een enorme groei neer te zetten.

Launchpad is namelijk een van de voorlopers van de digitale revolutie genaamd AI. Waren veel mensen al verbaasd over de mogelijkheden van een simpel programma als ChatGPT, Launchpad gaat verder.

Launchpad wil namelijk de homepage van Web3 worden, door op één plek alles samen te brengen: de nieuwste crypto, nieuws, Play-to-Earn games en de beste Decentralised Apps. Dankzij AI zal de informatie die jij krijgt afgestemd zijn op jouw handelsprofiel.

Bovendien krijg je als Launchpad investeerder toegang tot Launchpad Quotient, een online robot die aan de hand van honderden datapunten een lijst samenstelt van de beste investeringen – speciaal voor jou op maat gemaakt met behulp van AI.

Voor nieuwe traders biedt Launchpad bovendien een educatief programma waarin de vele verschillende facetten van Web3 begrijpelijk en inzichtelijk uitgelegd worden. De bedoeling is om hiermee een brug te slaan tussen Web2 en Web3 en zodoende een miljoenenpubliek te trekken.

De groei van het Launchpad platform met al haar extra opties en mogelijkheden zal samengaan met die van de LPX token, waarmee gehandeld kan worden op de eigen DEX van Launchpad. Wie het project wil ondersteunen en er zeker van wil zijn geen kans meer mis te lopen, kan daarom het beste nu al investeren in de Launchpad presale.

Tokens kosten nu nog $0,454. Investeer je binnen de komende vier dagen? Dan krijg je bovendien een mooie tokenbonus van 17% bovenop je aankoop. Ga dus snel naar de presale om deze kans optimaal te benutten!

>>> Naar de Launchpad XYZ presale <<<

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
crypto'skoersen

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...