Terugblik: Man investeert erfenis van $1,25 miljoen in bitcoin en verliest kapitaal met handelen

Bitcoin (BTC) is een volatiel beestje. Zeker in 2013 was de markt nog erg onvolwassen. Een 23-jarige ontving een grote erfenis en besloot dit geld in bitcoin te stoppen. Dat lijkt een goed idee, maar de beste man raakte verwikkeld in een nachtmerrie. Niemand kan de markt van bitcoin voorspellen, en daar kwam deze man ook achter.

Erfenis vergokken

Op Reddit deelde de anonieme gebruiker zijn verhaal. Na het overlijden van de vader van ‘Bitcoined’ ontvingen hij en zijn zusje een bedrag van $1,25 miljoen. Zijn 17-jarige zusje had recht op de helft van het geld. Bitcoined besloot echter al het geld te investeren. Zijn zusje mocht pas bij het geld op 21-jarige leeftijd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zijn taak was helder: help haar financieel waar nodig. De erfenis moest echter wel nog worden geliquideerd. Uiteindelijk kwam er $750.000 terecht op de rekening van Bitcoined. Hij geeft aan dat hij flink is opgelicht: “Ik werd opgelicht door een louche persoon die misbruik maakte van mijn onwetendheid over sommige dingen. Ik had veel meer moeten krijgen dan ik deed.”

Hij had er spijt van dat hij niet alles in bitcoin stopte. In een poging om meer geld te verdienen ging Bitcoined de markt op. Zonder succes. Hij hoopte het voorbeeld van een aantal online traders te volgen en grote winsten te behalen. Dat lukte echter totaal niet: “Ik beoordeel de situatie van de markt steeds verkeerd, Ik koop en verkoop en heb geen lange termijn posities.”

250 bitcoin

Bitcoined kocht 250 bitcoin voor $800 per stuk: “Het was hard aan het stijgen en ik was bang dat ik nooit meer kon kopen rond deze prijzen.” Kort daarna viel de markt echter verder naar beneden. De koers duikelde uiteindelijk naar $500. In de hoop om de verliezen te beperken werd de 250 bitcoin weer verkocht.

Binnen 24 uur ging er $75.000 verloren, stelt Bitcoined. “Als ik het vast had gehouden zou ik nu met minimale verliezen kunnen verkopen’.

In totaal ging er door dit soort acties $410.000 verloren. Er moest $375.000 terecht komen bij broer en zus. Bitcoined laat zich van een nog dommere kant zien: hij stelt dat hij het geld niet hoeft te delen met zijn zusje. Het was slechts een verbale afspraak met zijn overleden vader..

Hij geeft aan dat hij wel het collegegeld kon betalen, ook kreeg zus lief een auto. Die auto moet echter weer de verkoop in door regels van de universiteit. Er was nog zo’n $280.000 over van de uiteindelijke $750.000. Een pijnlijke levensles.

Om de situatie af te sluiten (en erg te maken) hoopte Bitcoined het geld terug te verdienen door gewoon even goed te handelen. Hoogstwaarschijnlijk is ook dit gedeelte geen succes verhaal.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Blackrock crypto etf Nieuws
  Willy Woo: ‘Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025

  De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Lees meer