Tesla heeft nog $218 miljoen aan bitcoin

Soms is geen nieuws ook nieuws. Want Tesla heeft het afgelopen kwartaal niets met zijn bitcoin gedaan. De autofabrikant heeft nog steeds iets meer dan $200 miljoen aan digitale activa op de balans staan.

Financiële cijfers

Volgens het laatste earnings report van het bedrijf hadden ze op 30 september voor $218 miljoen aan “digitale activa” in kas. Het zou gaan om iets meer dan 10.000 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het betreffen de cijfers over het einde van het derde kwartaal. Daarmee is er in Q3 niets veranderd aan de bitcoinbalans van het bedrijf van Musk. Nadat het in het tweede kwartaal $926 miljoen aan bitcoin verkocht, is Tesla de afgelopen drie maanden (wel) blijven hodlen.

Hoewel Tesla niet specificeert welke digitale activa het bezit, kunnen we wel aannemen dat het om bitcoin gaat. Ondanks dat Musk zelf dogecoin-fan is, heeft het bedrijf nooit altcoin-aankopen aan de beurswaakhond bekend gemaakt.

Goed kwartaal

In een commentaar op zijn kwartaalcijfers deelt Tesla dat het “een toonaangevende operationele marge” heeft behaald. Ze maken niet bekend of de inflatie de winst heeft beïnvloed.

“Het derde kwartaal van 2022 was opnieuw een sterk kwartaal met recordomzet, ook qua bedrijfsresultaat en cashflow. In de afgelopen 12 maanden overschreed dit de $8,9 miljard. Onze operationele marge bereikte 17,2% in het derde kwartaal.”

In februari 2021 kochten ze voor $1,5 miljard aan bitcoin. Destijds stond de koers tussen de $30.000 en $40.000.

De afgelopen weken kwamen geruchten op gang dat ‘een grote partij’ weer $1 miljard aan bitcoin had gekocht. Dit werd gevoed door een opname vanuit Coinbase Pro. De naam van Tesla werd ook genoemd, maar vooralsnog heeft het bedrijf niets hierover gecommuniceerd. Het is niet bekend wie deze giga-aankoop heeft voltooid.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTesla