Tesla topman Elon Musk ziet bitcoin prijs van $69.000 voor zich

De bitcoin koers gaat weer als een raket met gisteren natuurlijk de all-time high als kers op de taart van de sterke oktobermaand. We zijn er nog niet, maar Elon Musk lijkt zich alvast klaar te maken voor een bitcoin koers van 69.000 dollar. Een getal dat de excentrieke ondernemer maar moeilijk uit zijn hoofd kan zetten.

Op het moment van schrijven handelen we rond de 66.500 dollar per bitcoin, wat betekent dat we nog een paar procent verwijderd zijn van de koers die Musk met argusogen in de gaten houdt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Anthony "Pomp" Pompliano doet ook mee aan het feestje

Podcaster, investeerder en ondernemer Anthony Pompliano kon het ook niet laten om een vergelijkbare Tweet de ether in te slingeren. Volgens Pompliano "breekt het internet" als we een bitcoin koers van 69.420 dollar per bitcoin bereiken.

Het getal 69 refereert naar een seksueel getinte handeling en het getal 420 naar het roken van cannabis. We moeten deze voorspellingen en uitspraken van de heren dan ook vooral niet al te serieus nemen.

Musk heeft al eens eerder furore gemaakt met het getal 420 nadat hij op Twitter liet weten dat Tesla van de beurs gehaald zou worden tegen een koers van 420 dollar per aandeel. 20 april is sindsdien omgedoopt tot "Elon Musk Day" door de Tesla-gemeenschap.

Tesla kocht en verkocht geen bitcoin in derde kwartaal

Het Tesla van Elon Musk heeft dit kwartaal nog altijd hetzelfde aantal bitcoin op de balans staan als in het vorige kwartaal. De autofabrikant heeft er geen nieuwe bitcoin bijgekocht en ook niets verkocht. Dat laatste is gezien de koersexplosie in ieder geval een goede beslissing geweest.

Mocht bitcoin op deze manier doorgaan, dan kan de bitcoinvoorraad van het bedrijf een aardig oorlogspot worden voor als het even tegenzit. Tesla heeft namelijk meer dan 40.000 bitcoin op de balans staan. Niet verkeerd als je bedenkt dat ze pas dit jaar zijn begonnen met hodlen.

In totaal gaat het tegen de huidige koers om een positie van 2,84 miljard dollar. De totale cashpositie van Tesla ligt op meer dan 16 miljard dollar, wat betekent dat de bitcoinpositie relatief gezien slechts een klein gedeelte daarvan bestrijkt. Er is wat dat betreft nog ruimte voor groei voor Tesla.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....