Valkyrie Bitcoin Futures ETF ziet volume van $80 miljoen op eerste handelsdag

Valkyrie's bitcoin futures exchange-traded fund (ETF) werd vrijdag genoteerd aan Nasdaq. Het aandeel ($BTF) zorgde voor een handelsvolume van $80 miljoen aan het einde van de eerste beursdag.

In tegenstelling tot bitcoin gaat de handel in aandelen in de industrie niet 24/7 door. BTF startte de handel op een prijs van $25 per aandeel, de koers sloot op een prijs van $24,16. Er werden ongevere 3,1 miljoen aandelen verhandeld van het fonds. Dat blijkt uit data van Bloomberg

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Update (22 oktober 15:40): De Valkyrie Bitcoin Futures ETF is genoteerd aan de Nasdaq. Het fonds is het tweede exchange-traded fund dat voor Amerikaanse handelaren beschikbaar komt.

Update (21 oktober 10:00) - Dinsdag is de handel gestart van de eerste bitcoin futures ETF van ProShares. De handel van de tweede goedgekeurde bitcoin futures ETF gaat morgen van start. Dat meldt Bloomberg-analist Eric Balchunas op Twitter. Deze zegt dat de Securities & Exchange Commission dit indexfonds definitief heeft goedgekeurd.

De handel zal 15.30 uur Nederlandse tijd op de Nasdaq beurs starten en het tickersymbool is $BTF.

En dus niet $BTFD. Blijkbaar zag de SEC de afkorting van 'buy the fucking dip' niet zitten.

Het betekent dat $BITO, het product van ProShares, in ieder geval de handel in bitcoin futures ETF's enkele dagen voor zichzelf had.

Op de eerste dag is er ruim één miljard dollar aan handel geweest, en ook de tweede dag bleek een succes.

$BITO loopt zelfs tegen de grenzen van het inkopen van de onderliggende bitcoin futures op, als de handel op hetzelfde tempo doorgaat de komende dagen.

Eersteling Purpose ETF in Canada spint nu nog garen van het feit dat ze als eerste goedgekeurd zijn, want ze trekken nog steeds het meeste handelsvolume aan.

Saillant detail is dat de aanbieder de naam van de ticker heeft veranderd in $BTFD. Ook wel een afkorting van 'buy the fucking dip', een meme op cryptotwitter.

Eerder bericht:

Valkyrie lijkt de tweede partij in Amerika dat start met een bitcoin exchange-traded fund (ETF). De Nasdaq heeft de Valkyrie Bitcoin Futures ETF goedgekeurd. Alleen de toezichthouders van de Securities and Exchange Commission (SEC) kunnen nog roet in het eten gooien.

Dit fonds wordt gebaseerd op bitcoin futures. Valkyrie zal dus niet zelf overgaan tot de aankoop van bitcoin. De SEC liet tot voor kort geen Amerikaanse bitcoin ETF toe.

De eerste die er mogelijk wel helemaal door komt is het ProShares Bitcoin Strategy ETF. Ook dit financiële product is gebaseerd op bitcoin futures en staat op de nominatie om volgende week maandag of dinsdag op de beurs te verschijnen. De SEC kan tot die tijd nog besluiten om hier een stokje voor te steken.

Bitcoin ETF op basis van futures

Het fonds krijgt dus geen bitcoin in kas, maar kan wel meedoen met de bitcoin prijs middels futures. Blijkbaar is dat gunstiger voor je kansen dan 'gewoon' fysieke bitcoin gebruiken als onderpand voor je fonds.

Een ETF is een populair product dat in tal van verschillende markten wordt gebruikt. Een ander woord voor een exchange-traded fund is een indextracker. Met een aandeel van een ETF volg je zo nauwkeurig mogelijk de onderliggende prijs van een asset.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...