Tesla verdiende met investering van $1,5 miljard in Bitcoin meer dan met autoverkoop in 1 jaar

Tesla heeft in ongeveer een maand tijd al meer dan $1 miljard verdiend aan de bitcoin investering. Daarmee hebben ze al meer rendement gepakt op hun bitcoin dan ze jaarlijkse verdienen met de verkoop van auto’s.

Tesla betaalde naar verluidt iets meer dan $31.000 per bitcoin en heeft met de huidige koers van ongeveer $57.000 al bijna 80% rendement gepakt. Niet slecht voor een investering die pas een maand geleden is gedaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2020 was het eerste jaar met winst voor Tesla

Het jaar 2020 was voor Tesla een bijzondere, want het bedrijf boekte voor het eerst in de geschiedenis winst met de verkoop van elektrische auto’s. In totaal leverde het bedrijf van Elon Musk meer dan 500.000 auto’s af.

Met die verkoop behaalde het een winst van $721 miljoen, wat een flinke verbetering is ten opzichte van het verlies van $826 miljoen van een jaar eerder. De totale omzet van Tesla was het afgelopen jaar $31.5 miljard.

Dankzij die goede resultaten ging ook het aandeel Tesla als een raket dit jaar. Met een stijging van 800% waren er in 2020 weinig andere assets die in het spoor van de autofabrikant konden blijven. Bitcoin deed het met 350% meer dan goed, maar kon bij lange na dus niet tippen aan Tesla.

Nu lijkt Tesla een deel van die winsten veilig te willen stellen met een investering in bitcoin. Als de huidige bull run doorzet, en daar lijkt het wel op, dan kan dat zomaar de toekomst van Tesla veiligstellen.

De corporate fomo is begonnen

Het kan niet anders dan dat de move van Tesla, die volgde op de aankoop van MicroStrategy in augustus en Square niet lang daarna, meer corporates overhaalt om hetzelfde te doen. Zeker nu wederom blijkt dat het een succesvolle move is.

Het lijkt erop alsof alles wat bitcoin aanraakt in goud verandert en tegelijkertijd dat goud langzaam in bitcoin verandert. Terwijl het geld met miljarden tegelijk uit de printers komt bij centrale banken blijft de goudprijs hangen en lijkt bitcoin de race te winnen.

Iedereen heeft het weer over bitcoin en het lijkt een kwestie van tijd voordat de koers weer explodeert. De hoeveelheid bitcoin op exchanges blijft afnemen, terwijl de interesse alleen maar verder toeneemt. Het moet heel gek lopen wil de huidige koers van $57.000 de top blijken.

Lees meer over:
Tesla

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.