Tether blijft vaag over locatie bitcoin miners in Latijns-Amerika

Recentelijk bevond Paolo Ardoino, de CTO van Tether, zich in het middelpunt van speculatie en nieuwsgierigheid binnen de crypto-gemeenschap. Dit kwam na het delen van een foto op 24 augustus van wat leek op een mijnlocatie van Tether. De afbeelding toonde een container met een gephotoshopt Tether Energy-logo, wat velen zich liet afvragen waar het precies over ging. Ardoino verduidelijkte dat de foto een controlekamer toonde van een van Tether's Bitcoin-miningsites die binnenkort in bedrijf zou gaan.

Desondanks heeft Ardoino geweigerd de exacte locatie te onthullen, ondanks talloze vragen hierover. Hij gaf slechts aan dat de site zich ergens in Zuid-Amerika bevindt, maar onthulde geen verdere details uit veiligheidsoverwegingen. Hij lichtte toe: “Waar? In LATAM. We hebben de neiging om exacte locaties niet te delen om pesterijen van personeel te voorkomen.” Hij voegde eraan toe dat het gebrek aan specifieke details heeft geleid tot scepticisme over Tether's legitimiteit.

Ook is het qua concurrentiepositie handig om locaties niet te delen. Gunstige locaties zijn immers erg gewild onder miners.

Ardoino adresseerde ook de verwarring rondom het gephotoshopte logo op de containers. Hij legde uit dat dit een bewuste mediabeslissing was, bedoeld voor potentiële publicaties in kranten. Desalniettemin gelooft hij dat het tonen van grote logo's op de mijnlocaties geen veilige keuze zou zijn.

Interessant is dat Tether niet alleen betrokken is bij het minen van Bitcoin, maar ook software ontwikkelt voor de mijnindustrie. Ardoino sprak in een recent interview over een nieuwe mijnsoftware genaamd Moria. Deze software beoogt meer inzicht te geven in energieproductie op Bitcoin-mijnlocaties, een indicatie van het groeiende belang van energie-efficiëntie in de sector.

Terwijl Tether's precieze mijnlocaties nog steeds gehuld zijn in mysterie, is het duidelijk dat het bedrijf significante stappen zet in de Bitcoin-mijnindustrie. De ontwikkeling van hun Moria-software benadrukt het cruciale belang van energie in het minen. Het blijft afwachten waar deze ontwikkelingen Tether en de bredere crypto-industrie naartoe zullen leiden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingtether

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...