Tether krijgt nieuwe CEO

Tether, een vooraanstaand uitgever van stablecoins, heeft vandaag aangekondigd dat hun langzittende Chief Technology Officer, Paolo Ardoino, is bevorderd tot de rol van Chief Executive Officer (CEO). Hij zal de functie in december officieel overnemen van de huidige CEO, Jean-Louis van der Velde, die op zijn beurt de overstap maakt naar een adviserende functie binnen het bedrijf.

Voor degenen die niet bekend zijn met Tether: het is een zogenaamde ‘stablecoin’. Dit betekent dat de waarde van de munt gekoppeld is aan een stabiele valuta zoals de Amerikaanse dollar, waardoor het een van de meest stabiele cryptocurrencies op de markt is. Hierdoor is het een favoriete keuze voor veel handelaren en beleggers die willen profiteren van de flexibiliteit van cryptocurrencies zonder de extreme volatiliteit die vaak met dergelijke activa gepaard gaat. Uiteraard is er altijd het risico dat Tether de koppeling met een dollar verliest.

Ardoino is geen nieuw gezicht binnen Tether; hij trad in 2014 toe tot Bitfinex en vervolgens in 2017 tot Tether zelf. Zijn nieuwe rol als CEO komt op een moment dat Tether zichzelf opnieuw uitvindt, met plannen om een technologie-gedreven organisatie te worden die meer doet dan alleen het uitgeven van een stablecoin. Volgens officiële verklaringen streeft Tether ernaar een infrastructuurpartner te worden bij de ontwikkeling van toekomstbestendige steden.

Onder Ardoino’s leiding wil het bedrijf zich meer richten op technologische vooruitgang, zoals het ondersteunen van peer-to-peer projecten en het deelnemen aan bitcoin mining-initiatieven. Dit betekent ook dat er een nauwere samenwerking met regelgevers op de planning staat om duidelijkere richtlijnen op te stellen voor de cryptocurrency-sector.

Buiten hun core business heeft Tether het afgelopen jaar enkele interessante stappen gezet. Zo hebben ze een peer-to-peer gecodeerde video-oproepapp genaamd ‘Keet’ gelanceerd en zijn ze een samenwerking aangegaan in de energieproductie en bitcoin mining-sector in Uruguay. Ook hebben ze geïnvesteerd in Volcano Energy, een start-up die een bitcoin mining-farm opzet in El Salvador.

Hoewel hun USDT stablecoin het vlaggenschip blijft en een marktwaarde van bijna $83 miljard heeft, zijn er tekenen dat Tether zijn blikveld verbreedt. Ardoino hintte dat Tether binnenkort een nieuw platform zal onthullen dat hun expertise in financiële technologieën benut, met een specifieke focus op tastbare activa.

Met een netto winst van $850 miljoen in het tweede kwartaal heeft Tether laten zien dat het een kracht om rekening mee te houden blijft, zelfs als hun winst lager uitvalt dan de vorige periode.

Lees meer over:
tether

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...